ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς έφτασαν στον Παππά! Το ηλεκτρονικό ίχνος και τα… σκουπίδια της Ουκρανής!

Στα τέλη Μαΐου έφτασε ένα “ηλεκτρονικό ίχνος” στην Αντιτρομοκρατική, ύστερα από συνέντευξη που παραχώρησε ο Χρήστος Παππάς σε καθημερινή εφημερίδα. Αυτό το “ίχνος” έβαλε στο στόχαστρο την 52χρονη, αλλά όπως αποδείχθηκε ήταν πολύ δύσκολο να την παρακολουθήσουν οι αστυνομικοί, καθώς οι επικοινωνίες της σε ανοιχτές τηλεφωνικές γραμμές ήταν ελάχιστες και μη ύποπτες.

Όπως διαπίστωσαν, εκ των υστέρων, η ίδια χρησιμοποιούσε διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας ακόμα και για τις τηλεφωνικές της συνομιλίες.

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ από τις εφημερίδες “Βήμα της Κυριακής” και “Real News”, σε μία από αυτές, με πρώην στελέχη της Χρυσής Αυγής, “προδόθηκε” η παρουσία του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, στο διαμέρισμα στου Ζωγράφου. Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν ήταν σίγουροι αν ο Χρήστος Παππάς ήταν στο συγκεκριμένο σπίτι ή απλά η 52χρονη τον βοηθούσε εξ αποστάσεως.

Η συλλογή στοιχείων έφτασε μέχρι την καταγραφή των απορριμμάτων της Ουκρανής, αλλά και των αγορών της από παντοπωλεία και σούπερ μάρκετ. Οι ενδείξεις ότι στο διαμέρισμα δεν ζούσε μόνο ένας άνθρωπος αυξάνονταν συνεχώς και τελικά και αφού επιβεβαιώθηκε ότι το ισόγειο του Ζωγράφου ήταν το κρησφύγετο του Χρήστου Παππά, η Αντιτρομοκρατική προχώρησε στην επιχείρηση της σύλληψης του, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.