ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς οι αστυνομικοί έφτασαν σε χρόνο ρεκόρ σε αυτούς που ξυλοκόπησαν τον συνάδελφο τους!

Λιγότερο από 24 ώρες χρειάστηκε να φτάσουν οι αστυνομικοί στα ίχνη του δράστη που έριξε τον αστυνομικό από την μηχανή, με αποτέλεσμα να ξυλοκοπηθεί από δεκάδες κουκουλοφόρους στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης.

Είναι ένας 30χρονος ιρακινής καταγωγής.

Ο «Ινδιάνος» όπως τον αποκαλούν, είναι οργανωμένος οπαδός μεγάλης ομάδας και συμμετείχε στα επεισόδια. Μετά την αποχώρησή του από το εργοστάσιο όπου εργάζεται ως αποθηκάριος στον Ασπρόπυργο με προορισμό το σπίτι του στην Μαγούλα, συνελήφθη από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας. Αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα αδικήματα εις βάρος αγνώστων ατόμων. Στη συνέχεια αναμένεται να παραπεμφθεί στον ανακριτή.

Η ταυτοποίηση του «Ινδιάνου» είχε γίνει ανάμεσα σε τρεις βασικούς υπόπτους μίας ομάδας 10 ατόμων από την τράπεζα δεδομένων του Τμήματος Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους. Παράλληλα, σημαντική ήταν και η κατάθεση ατόμου που φαίνεται να γνώριζε και την ταυτότητά του, αλλά και τον τρόπο που ενεργεί σε τέτοια γεγονότα.

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε από… μόνος του ένας ακόμη άνδρας ο οποίος φέρεται να είχε ενεργή συμμετοχή στον ξυλοδαρμό του άτυχου αστυνομικού. Οι αστυνομικοί μετά το τέλος των επεισοδίων, εντόπισαν ένα πορτοφόλι το οποίο είχε μέσα την ταυτότητα ενός 22χρονου χούλιγκαν που ανήκει σε κλαμπ άλλης ομάδας. Βρέθηκε όταν αστυνομικοί γύρισαν να βοηθήσουν τον συνάδελφό τους που είχε ξυλοκοπηθεί και χθες το πρωί ο 22χρονος πήγε στο τμήμα λέγοντας πως το πορτοφόλι του εκλάπη. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί και πλέον η υπόθεσή του παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης.