ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς σπείρα… 27 ατόμων παριστάνοντας τεχνικούς άρπαξαν 840.000 ευρώ!

Η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως οδήγησε στην εξάρθρωση πολυμελούς σπείρας τα μέλη της οποίας ενέχονται σε περιπτώσεις κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 27 μελών του κυκλώματος, οκτώ εκ των οποίων έχουν ήδη συλληφθεί.

Πρόκειται για Έλληνες ηλικίας 21 έως 59 ετών, με την πλειοψηφία τους να συνδέεται με συγγενικούς δεσμούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Τα μέλη του κυκλώματος ενεργώντας από κοινού, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και έχοντας διακριτούς ρόλους κατά περίπτωση, προσποιούνταν τους τεχνικούς ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου, ανελκυστήρων κ.α. και με την πρόφαση βλάβης εντός της οικίας των υποψήφιων θυμάτων τους, εισέρχονταν στο εσωτερικό απ’ όπου αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα – τιμαλφή.

Με αυτήν τη μεθοδολογία, κατά το χρονικό διάστημα από τέλη Μαΐου του 2021 έως τέλη Φεβρουαρίου του 2022, διέπραξαν 27 τουλάχιστον κλοπές, ενώ η αξία της λείας που αποκόμισαν (χρηματικά ποσά και κοσμήματα – τιμαλφή), εκτιμάται ότι ξεπερνά στο σύνολο τις 840.000 ευρώ.