ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες την Τρίτη

Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα έχει προκαλέσει προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών, αλλά και στη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Για το λόγο αυτό, και με το φόβο νέου κύματος χιονοπτώσεων, ανακοινώθηκε πως και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, οι δημόσιες υπηρεσίες στις περιοχές όπου παραμένουν τα καιρικά φαινόμενα θα λειτουργήσουν με ειδικό ωράριο.

Συγκεκριμένα, για την Περιφέρεια Αττικής και για τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δεν θα ισχύει το μέτρο της έκτακτης τηλεργασίας που εφαρμόστηκε σήμερα, Δευτέρα και οι υπάλληλοι θα πρέπει να προσέλθουν κανονικά στις υπηρεσίες τους.

Ωστόσο, η ώρα προσέλευσης καθορίζεται στις 10 π.μ., ανεξαρτήτως ωραρίου εργασίας.

Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, διευκρινίζεται εκ νέου ότι τυχόν ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί στο διάστημα προγενέστερο της έκτακτης έναρξης λειτουργίας της υπηρεσίας δεν θα πραγματοποιηθούν και οι δημόσιες υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους ενδιαφερομένους πολίτες σχετικά και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού.

Τέλος, επαναλαμβάνεται ότι τα ως άνω δεν τυγχάνουν εφαρμογής σε εκείνους τους υπαλλήλους τα καθήκοντα των οποίων συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Για τους υπαλλήλους αυτούς, αρμόδιοι να παρέχουν οδηγίες είναι οι επικεφαλής των υπηρεσιών αιχμής, στην οποία ανήκουν οργανικά, ιδίως αρμόδιος επικεφαλής των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, νοσηλευτικών ιδρυμάτων κλπ.