ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα τιμήσουν τα σχολεία το Πολυτεχνείο

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα σχολεία της χώρας οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου παιδείας.

Στα νηπιαγωγεία και δημοτικά θα γίνουν εκδηλώσεις για την επέτειο των 46 χρόνων από την εξέγερση των φοιτητών, ως εξής: Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους άλλους μαθητές. Η χρονική διάρκεια και το περιεχόμενο του εορτασμού των εκδηλώσεων καθορίζονται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο δύο μέρες πριν.

Στη Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση ο εορτασμός θα γίνει στο χώρο εκδηλώσεων των σχολείων ή σε άλλο κατάλληλο χώρο με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή  15 Νοεμβρίου και στο χώρο του ΕΜΠ όπου οι πολίτες μπορούν να παρακολουθήσουν ομιλίες , εκθέσεις κ.α. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή με την καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικάνικη πρεσβεία .

Και φέτος στο κέντρο της Αθήνας θα υπάρχουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με την ΕΛ.ΑΣ., ενώ αναμένεται να επιστρατευθούν  χιλιάδες αστυνομικοί. Ο σχεδιασμός προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παρουσία πολύ μεγάλης αστυνομικής δύναμης σε όλο το κέντρο και ειδικότερα έξω από αστυνομικά τμήματα και γενικότερα σε κτίρια όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες, ενώ μεγάλη θα είναι η παρουσία των δυνάμεων της αστυνομίας και στην περιοχή των Εξαρχείων .

Παράλληλα, η αστυνομία  θα προχωρήσει και σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα ισχύσουν στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος .Πάρα πολλοί  δρόμοι στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών, θα αποκλειστούν την Κυριακή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πορεία .Τροποποιήσεις θα πραγματοποιηθούν  στα δρομολόγια και στις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ).