ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς ξεγέλασαν μέσω… Βουλγαρίας ηλικιωμένες στην Κρήτη

Δύο γυναίκες από τη Βουλγαρία συνελήφθησαν στο Ηράκλειο, καθώς διέπρατταν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, από την περασμένη Πέμπτη ως το Σάββατο, άγνωστοι τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους παριστάνοντας τους αστυνομικούς ή τους γιατρούς, τους έπειθαν ότι συγγενικά τους πρόσωπα είχαν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και τους ζητούσαν χρήματα ή κοσμήματα, δήθεν για να αποφύγουν τις ποινικές συνέπειες ή για να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Τις επικοινωνίες με τα θύματα είχε αναλάβει ο σύντροφος της 68χρονης, ο οποίος κατηύθυνε από τη Βουλγαρία τις δυο «εισπράκτορες». Με αυτό τον τρόπο, οι δυο αλλοδαπές κατάφεραν να αποσπάσουν από τρεις γυναίκες ηλικίας 74, 80 και 86 χρόνων συνολικά 22.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 31.000 ευρώ.

Κατά την διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης που ακολούθησε τις καταγγελίες συγγενών των τριών ηλικιωμένων, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας εντόπισαν τις δυο Βουλγάρες, μια 55χρονη και μια 68χρονη, στην κατοχή των οποίων βρήκαν 22.070 ευρώ και κοσμήματα μέρος των οποίων αποδόθηκε στα θύματα.

Η προανάκριση συνεχίζεται, καθώς ερευνάται η προέλευση των υπόλοιπων μετρητών και τιμαλφών που σίγουρα προέρχονται από άλλες απάτες, ενώ εξετάζονται δυο κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν στην κατοχή των δυο αλλοδαπών, οι οποίες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου με κατηγορίες για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτες, που περιλαμβάνει τον σύντροφο της 68χρονης.