ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Πόσα άτομα επιτρέπονται στο ίδιο όχημα – Τι διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

«Ιδιαίτερα για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα δοθεί διευκρινιστική οδηγία στους αστυνομικούς, ότι αν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι σε ένα αυτοκίνητο επιβαίνουν έως τέσσερα άτομα –μέλη της ίδιας οικογένειας– αυτό δεν θα συνιστά παράβαση ούτε θα επιδίδεται πρόστιμο», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Θόδωρος Χρονόπουλος είπε ότι οι αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους όχι μόνο για να κάνουν ελέγχους στα μπλόκα και να βεβαιώνουν παραβάσεις, αλλά και για να διευκολύνουν την κίνηση των αυτοκινήτων, εφόσον απαιτηθεί από «μαζική μετακίνηση» πολιτών την παραμονή και ανήμερα των Εορτών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. διευκρίνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν χρήση της «ελευθερίας» των δύο ημερών με σύνεση και χωρίς να κάνουν κατάχρηση.

Είπε ακόμη ότι οι έλεγχοι σε σπίτια για τυχόν συγκεντρώσεις άνω των εννιά ατόμων, θα γίνονται μόνο μετά από καταγγελία πολιτών, καθώς τότε υπάρχει υποχρέωση των αστυνομικών να κάνουν έλεγχο και ότι αυτός, όπου απαιτηθεί, θα γίνεται παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.