GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόσο κόστισαν οι 800 οικίσκοι του Πολεμικού Ναυτικού για τους πρόσφυγες

Οι Ένοπλες Δυνάμεις εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν στην διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος και να αντιμετωπίζουν με σχεδιασμό όχι μόνο τις υπάρχουσες αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες που είναι βέβαιο πως θα προκύψουν τους μήνες που έρχονται.

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

Σε αυτό το πλαίσιο το Πολεμικό Ναυτικό προχώρησε στην διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια 800 οικίσκων που θα καλύψουν μελλοντικές ανάγκες σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Στον διαγωνισμό δήλωσαν συμμετοχή συνολικά 9 εταιρείες σε δύο κοινοπραξίες με τον διαγωνισμό τελικά να έχει ως κερδισμένη την ένωση εταιρειών η οποία κατέθεσε πρόταση ύψους 8.068.820 ευρώ.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ολοκλήρωσαν τον διαγωνισμό σε λίγους μήνες αφού έχουν και στο παρελθόν ασχοληθεί με ανάλογες διαδικασίες καθώς τα τελευταία χρόνια με την εμπλοκή του προσωπικού τους στο μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα έχουν κληθεί να εκτελέσουν σημαντικές προμήθειες υλικού αλλά και να δημιουργήσουν και να συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία δομών φιλοξενίας.

Κάτι που όπως φαίνεται, παρά τα όσα είχαν λεχθεί τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης,και που άφηναν να εννοηθεί πως θα υπάρξει απαλλαγή τους από ανάλογα καθήκοντα, φαίνεται πως τελικά θα συνεχιστεί τουλάχιστον και για ολόκληρο το 2020.