slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε και γιατί οι Πακιστανοί τρομοκράτες θα χτυπούσαν αυτό το εστιατόριο στου Ψυρρή! (BINTEO)

Οι Πακιστανοί που θα έκαναν το τρομοκρατικό χτύπημα στο εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή που λειτουργεί και ως συναγωγή, έναντι 16.000 ευρώ έκαστος, είχαν μελετήσει τις εκδοχές να επιτεθούν με όπλα ή εκρηκτικά, καθώς και να προκαλέσουν πυρκαγιά με αέριο, όταν το κατάστημα θα ήταν γεμάτο με κόσμο.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ένα από τα σχέδια τους, περιλάμβανε και την απαγωγή ανθρώπων.

Οι δυο αλλοδαποί, οι οποίοι έμεναν στη Ζάκυνθο και τη Σπάρτη, φέρονται να σχεδίαζαν για αρκετό διάστημα την τρομοκρατική επίθεση, παρακολουθώντας το χώρο, αλλά και την περιοχή του Ψυρρή.

Αυτήν την περίοδο, το συγκεκριμένο εστιατόριο συγκεντρώνει πλήθος Εβραίων που ζουν στην Ελλάδα, αλλά και Ισραηλινούς τουρίστες, εν όψει του Σέντερ (Seder), του παραδοσιακού δείπνου στο Εβραϊκό Πάσχα, που φέτος αρχίζει την Τετάρτη 5 Απριλίου (μετά τη δύση του ηλίου) και τελειώνει την Πέμπτη 13 Απριλίου (το βράδυ).

Έτσι, δεν αποκλείεται, να ήταν αυτή η περίοδος που θα επέλεγαν να σκορπίσουν τον θάνατο.

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN

Σύμφωνα με  πηγές, που επικαλούνται ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο στόχος της Δύναμης Κουντς του Ιράν ήταν να στείλει το μήνυμα ότι “οι Εβραίοι δεν μπορούν να είναι ασφαλείς πουθενά”.

Την περασμένη εβδομάδα είχε εκδοθεί ταξιδιωτική προειδοποίηση για τους Ισραηλινούς εν όψει του Εβραϊκού Πάσχα για πολλούς δημοφιλείς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η προειδοποίηση ανέφερε ότι “το Ιράν θα συνεχίσει τις τρομοκρατικές ενέργειες για να βλάψει ισραηλινούς και εβραϊκούς στόχους σε όλο τον κόσμο”.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA