3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις εκλογές

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ανακοίνωσε ποιες μέρες θα  είναι κλειστά τα σχολεία για τις εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 21 Μαϊού.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι τα σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή πριν τις εκλογές και την Δευτέρα μετά τις εκλογές.

«Τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω των εκλογών στις 19 και 22 Μαΐου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης.

Σημειώνεται πως τα σχολεία είναι προγραμματισμένο να κλείσουν για καλοκαίρι στις παρακάτω ημερομηνίες:

Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά κλείνουν στις 15 Ιουνίου 2023.

Το τελευταίο μάθημα στα Γυμνάσια θα γίνει στις 30 Μαΐου 2023 ενώ οι εξετάσεις θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου.

Τα Λύκεια τελειώνουν τα μαθήματα στις 19 Μαΐου 2023. Πιο συγκεκριμένα όμως, στη Γ’ Λυκείου οι ενδοσχολικές εξετάσεις σταματούν στις 30 Μαΐου. Οι Α’ και Β’ Λυκείου θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου 2023.

Με τροπολογία που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, αλλάζει η φράση για κλείσιμο των σχολείων «το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου» σε «δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου». Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ενδεχόμενο τα παραπάνω σχολεία -και όχι τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, για τα οποία δεν αλλάζει κάτι- να κλείσουν και προ της 21ης Μαΐου, ημέρας που θα διεξαχθούν οι εκλογές. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η οριστική ημερομηνία θα ανακοινωθεί με νεότερη απόφαση που θα εκδοθεί το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου.