ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε θα γυρίσουν τα παιδιά στο σχολείο! «Δεν μπορώ να πω τι θα γίνει μετά τις 26 Μαρτίου» λέει η υφυπουργός

Στο πότε θα ανοίξουν τα σχολεία αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, εξηγώντας ότι δεν είναι το υπουργείο Παιδείας που λαμβάνει τις αποφάσεις, παρά ακολουθεί τις υποδείξεις των ειδικών.

«Όποια απόφαση λήφθηκε για κλείσιμο σχολείων, ήταν από την ειδική επιτροπή της προστασίας της δημόσιας υγείας και του ΕΟΔΥ», είπε χαρακτηριστικά η ίδια, τονίζοντας ότι πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία.

Όσον αφορά στο πότε θα γυρίσουν τα παιδιά στο σχολείο η υφυπουργός είπε, ότι «φαίνεται πως ο μήνας θα είναι δύσκολος. Κατευθυνόμαστε σε μία περίοδο που πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί, οι παραινέσεις για παραμονή στο σπίτι παραμένουν. Ο δύσκολος αυτός καιρός θα επηρεάσει και τη λειτουργία των σχολείων. Δεν μπορώ να πω τι θα γίνει μετά τις 26 Μαρτίου. Αυτό θα έχει να κάνει με τη διασπορά του ιού. Πιθανώς να οδηγηθούμε σε παράταση της αναβολής των σχολικών μαθημάτων, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.»

«Αν δεν πειθαρχούμε, θα φτάσουμε και στα χειρότερα μέτρα. Και επειδή η κυβέρνηση μέχρι τώρα έχει προχωρήσει σε άμεσες αντιδράσεις, πρέπει να αξιοποιήσουμε όλοι το μομέντουμ. Πρέπει να κάνουμε μια αλυσίδα προστασίας και συνεχούς ενθάρρυνσης προς τους ανθρώπους αυτούς που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να προσφέρουν σε εμάς. Είναι συλλογική και ατομική ευθύνη όλων των πολιτών το αν θα λάβουμε και άλλα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά η κ. Ζαχαράκη.