ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Πότε θα βγαίνουμε χωρίς… μήνυμα η βεβαίωση!

Την μέρα που θα μπορούν να βγουν χωρίς να χρειάζεται να στείλουν μήνυμα ή να έχουν μαζί τους βεβαίωση περιμένουν όλοι οι έλληνες και αυτή πλησιάζει, σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι στις «4 με 5 Μαΐου θα μπορούμε να μετακινούμαστε χωρίς sms ή την επίδειξη της σχετικής βεβαίωσης» ενώ υπογράμμισε ότι μένει να διευκρινιστεί αν θα είναι ταυτόχρονη η άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις εκτός νομού.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την Πρωτομαγιά, υπενθύμισε ότι οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις συνάθροισης άνω των δέκα ατόμων ισχύουν κανονικά μέχρι και τις 4 του μήνα.

Αναφορικά με τα σχολεία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι στόχος είναι να ανοίξουν οι σχολικές βαθμίδες σταδιακά ενώ σε ό, τι αφορά τα καταστήματα λιανεμπορίου διευκρίνισε ότι θα ανοίξουν από τις 4 με 5 Μαΐου χωρίς τον περιορισμό που υπάρχει για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ με βάσει τα τετραγωνικά μέτρα. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι τα πολυκαταστήματα θα ανοίξουν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Τέλος, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι σε δεύτερη φάση θα προχωρήσει το άνοιγμα των εκκλησιών και των χώρων άθλησης