slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Πότε θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά – Οι δύο πιο πιθανές ημερομηνίες

Στο μεγάλο ερώτημα που έρχεται μετά και το άνοιγμα των δημοτικών, δηλαδή στο πότε θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, απάντησε η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Η υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα σχολεία από κάθε άλλη χρονιά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «υπάρχει ένας σχεδιασμός για νωρίτερη εκκίνηση, θα τα δούμε όλα αυτά εν όψει του προγραμματισμού του νέου έτους. Όλα έχουν έρθει πιο μπροστά, και τα έχουμε κινήσει πιο μπροστά προκειμένου να γίνουν οι διαδικασίες πιο νωρίς. Θα εξετάσουμε και θα γίνουν οι ανακοινώσεις εν ευθέτω χρόνω.»

Πάντως διευκρίνισε ότι το άνοιγμα των σχολείων δεν προγραμματίζεται να γίνει πριν την 1η Σεπτεμβρίου, «αλλά πιο νωρίς (σ.σ. από άλλες σχολικές χρονιές) ώστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος». Παρά ταύτα, η υπουργός επανέλαβε ότι τον πρώτο λόγο θα έχουν οι επιστήμονες οι οποίοι θα «ζυγίσουν» τα επιδημιολογικά δεδομένα εκείνη την περίοδο. Καθώς η 1η Σεπτεμβρίου «πέφτει» Τρίτη, δεν αποκλείεται τελικά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία να χτυπήσει τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες που θα κλείσουν φέτος τα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει πως τα σχολεία Ειδικής Αγωγής θα λειτουργήσουν έως τις 12 Ιουνίου, ενώ τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 26 Ιουνίου. Τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, τα Ειδικά Γυμνάσια, τα ημερήσια – εσπερινά Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων Λυκείων θα κλείσουν στις 12 Ιουνίου 2020.

Τέλος συζήτησης

Γράψτε ένα μήνυμα…