ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Που εντόπισε κοκαΐνη και αναβολικά το «λαγωνικό» της Δίωξης Ναρκωτικών

Ο σκύλος ανιχνευτής της Δίωξης Ναρκωτικών οδήγησε στη σύλληψη ενός 39χρονου Έλληνα, ο οποίος διακινούσε ναρκωτικά και αναβολικά σε πελάτες του στο Ίντερνετ καφέ το οποίο διατηρεί στην Καλαμάτα.

Έπειτα από πολύμηνη έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος δραστηριοποιείτο στη διακίνηση κυρίως κοκαΐνης από τον περασμένο Δεκέμβριο και το βράδυ του Σαββάτου οργανώθηκαν παράλληλες επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας στο σπίτι και το κατάστημά του. Σε αυτά, ο εκπαιδευμένος σκύλος ανακάλυψε ποσότητες κοκαΐνης συνολικού βάρους 314,5 γραμμαρίων, 106 ναρκωτικά χάπια, δυο φιαλίδια αναβολικών ουσιών και δυο ζυγαριές ακριβείας, ενώ οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ακόμη ένα αεροβόλο πιστόλι και 600 ευρώ ως προερχόμενα από την πώληση του παράνομου εμπορεύματος.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθη και ένας 49χρονος Έλληνας στην κατοχή του οποίου κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας μαζί με τον 39χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί αναβολικών ουσιών.