ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Που και πως πιάστηκε ο Γιώργος Πετρακάκος

Σε ανακοινώσεις για τη σύλληψη του καταζητούμενου Γιώργου Πετρακάκου προέβη το απόγευμα η Ελληνική Αστυνομία. Ο Γιώργος Πετρακάκος συνελήφθη σήμερα το πρωί μαζί με άλλα τρία άτομα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε πολυκατοικία στο Βόλο.

 

 

Ο Πετρακάκος είναι μέλος των ληστών του Διστόμου, ενώ εμπλέκεται – μεταξύ άλλων – και σε ληστεία τράπεζας στο Χολαργό, κατά την οποία το 2008, είχε σκοτωθεί ένας αστυνομικός. Πρόκειται για συνεργό του φυλακισμένου Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος έχει διασυνδέσεις και με τον νούμερο ένα καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα.

Όπως ανακοίνωσε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, στη σημερινή επιχείρηση στο Βόλο, μαζί με τον Γιώργο Πετρακάκο, συνελήφθησαν επίσης μία 36χρονη Ελληνίδα, με την οποία συζούσε, καθώς και δύο Έλληνες, ηλικίας 35 και 27 ετών, οι οποίοι τον υπέθαλπταν.

Ο κ. Τσακνάκης γνωστοποίησε ότι από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις κατ’ οίκον έρευνες στο Βόλο (σε οικία, αποθήκη και λυόμενο), σε οικία στην Αγία Παρασκευή Αττικής, σε αγροικία στον Μώλο Φθιώτιδας και πέντε έρευνες σε οχήματα, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν μέχρι τώρα:

• Ένα πολεμικό τυφέκιο KALASHNIKOV και πιστόλι GLOCK
• Ένας φορητός υπολογιστής (laptop)
• Τρεις (3) καταγραφικές συσκευές εικόνας (κάμερες)
• Δύο (2) πλαστές ταυτότητες και πλαστό δίπλωμα με φωτογραφίες του Γιώργου Πετρακάκου
• Κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim και τηλεκάρτες

Οι έρευνες συνεχίζονται, επισήμανε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και σημείωσε πως σε βάρος του εκκρεμούν τα ακόλουθα επτά διωκτικά έγγραφα:

• Απόφαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία διατάσσεται η σύλληψη – κράτησή του για το αδίκημα της ληστείας,

• Απόφαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ (18) μηνών και χρηματική ποινή τριών χιλιάδων τριακόσιων (3300) ευρώ για παράβαση του νόμου περί όπλων & εκρηκτικών,

• Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θήβας Βοιωτίας με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του για το αδίκημα της ληστείας καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων & εκρηκτικών,

• Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή 1ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της εγκληματικής οργάνωσης, της διακεκριμένης κλοπής κλπ., πράξεις που έλαβαν χώρα από κοινού με άλλα άτομα σε βάρος επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη, τον οποίον είχαν απαγάγει.

• Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή του 25ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικείου Αθηνών για τα αδικήματα της κλοπής και της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, πράξεις που έλαβαν χώρα την 04/12/2006 στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης απ’ όπου αφαίρεσε Ι.Χ.Ε. αυτ/το μάρκας PORSCHE.

• Ένταλμα Σύλληψης του 27ου Τακτικού Ανακριτή Πρωτ/κείου Αθηνών, για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων, της διάπραξης ληστειών που τελέσθηκαν από κοινού και κατά συρροή, από δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, σε μία εκ των οποίων επήλθε βαριά σωματική βλάβη και διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, πράξεις για τις οποίες κατηγορήθηκε από κοινού με τους ΜΑΖΙΩΤΗ Νίκο, ΡΟΥΠΑ Παναγιώτα και άλλους συνεργούς τους (ληστείες στην Εθνική Τράπεζα Μεθάνων Τροιζηνίας την 25-7-2013 και στην τράπεζα EUROBANK Ακράτας Αχαίας την 20-12-2012),

• Ένταλμα Σύλληψης του 33ου Τακτικού Ανακριτή Πρωτ/κειου Αθηνών για τα αδικήματα της ληστείας, της σύστασης και συμμορίας και διακεκριμένη περίπτωση κλοπών, πράξεις που έλαβαν χώρα από κοινού με τον ΤΣΙΡΩΝΗ Γρηγόρη, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Σπυρίδωνα, τον αποβιώσαντα ΔΡΑΒΙΛΑ Σπυρίδωνα.

Υπενθυμίζεται ότι τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος του Γιώργου Πετρακάκου είχε βρεθεί σε ταχύπλοο σκάφος, που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους οι δράστες της ένοπλης ληστείας, σε υποκατάστημα Τράπεζας στο Δίστομο Βοιωτίας, την 22-08-2014.

Σε επιχείρηση που είχε γίνει τον περασμένο Μάιο στην Νέα Αγχίαλο, κατά την οποία αυτοκτόνησε ο Σπύρος Δραβίλας και συνελήφθησαν οι Σπύρος Χριστοδούλου και Γρηγόρης Τσιρώνης, ο Γιώργος Πετρακάκος ήταν απών και είχε γλιτώσει τη σύλληψη.