3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πού θα κριθεί η εντολή για γενικό… χειρόφρενο ανήμερα του Πάσχα

Στις συνεχείς συσκέψεις του κυβερνητικού επιτελείου το θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας των ΙΧ τις κρίσιμες ημέρες του Πάσχα έχει πέσει στο τραπέζι, έχει συζητηθεί, ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί τίποτα.

Το πιθανότερο σενάριο είναι οι αποφάσεις να ληφθούν την τελευταία στιγμή, αναλόγως με τη συμπεριφορά που δείξει ο κόσμος.

Αν δηλαδή υπάρξει μαζική κίνηση των πολιτών, όπως το περασμένο Σαββατοκύριακο, τότε ενδέχεται να ληφθεί η απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας των ΙΧ.

Μάλιστα πηγές  που επικαλείται το iefimerida.gr αναφέρουν πως αν αποφασιστεί το πλέον αυστηρό μέτρο, θα τεθεί σε εφαρμογή από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου για να αποφευχθεί ο συνωστισμός πριν και μετά την Ανάσταση και φυσικά την Κυριακή του Πάσχα για να μπει φρένο στις συναθροίσεις σουβλίσματος του οβελία.

Πάντως από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν πως όλα θα αποφασιστούν βάσει των συνθηκών που θα δημιουργηθούν.

Προβληματισμός υπάρχει για νέα ενδεχόμενα… αντάρτικα από πιστούς και ιερείς σε εκκλησίες την ημέρα του Επιταφίου και της Ανάστασης, μετά και τα γεγονότα σε Κουκάκι και Κέρκυρα. Γι αυτό θα ενισχυθούν οι περιπολίες έξω από ναούς, ενώ στελέχη άλλων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούν διαδικτυακούς συνδέσμους όπου έχουν παρατηρηθεί μαζικά καλέσματα πιστών.

Οι περιπολίες των αστυνομικών αναμένεται να ενταθούν το Μεγάλο Σάββατο, την ημέρα της Ανάστασης, αλλά και την Κυριακή του Πάσχα σε γειτονιές της Αττικής. Στόχος της επιχείρησης μαγειρίτσα και σουβλιστό αρνί είναι η διεξαγωγή ελέγχων στους δρόμους της πρωτεύουσας για τον εντοπισμό άσκοπων μετακινήσεων, και αποτροπής εσωτερικής-αστικής πασχαλινής «εξόδου».