ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πούλησαν ξένα οικόπεδα και πήραν 650.000 ευρώ!

Η πώληση οικοπέδων στο Ελληνικό, τα οποία όμως δεν τους ανήκαν, απέφεραν στα μέλη σπείρας, 650.000 ευρώ, τα οποία πήραν από εταιρεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ η σπείρα που είχε τη δομή εγκληματικής οργάνωσης προσπάθησε να πουλήσει τρία όμορα οικόπεδα αξίας 5,6 εκατ. ευρώ σε μια εταιρεία η οποία τους κατέβαλε την προκαταβολή ωστόσο, η απάτη έγινε αντιληπτή όταν κατά τη διάρκεια τοπογράφησης εντοπίσθηκε ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ακινήτου όπως επίσης και ότι δύο από τα τρία οικόπεδα είχαν ήδη πωληθεί προ λίγων ημερών.

Τα τρία από τα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν την ώρα που προσπαθούσαν να πουλήσουν το οικόπεδο που είχαν ήδη προπωλήσει σε άλλον υποψηφίο αγοραστή!

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τα μέλη της οργάνωσης συστήνονταν ψευδώς είτε ως πληρεξούσιοι είτε ως μεσολαβητές ιδιοκτητών οικοπέδων – ακινήτων, ή ακόμη παρουσιάζονταν και οι ίδιοι ως ιδιοκτήτες αυτών, χρησιμοποιώντας πλαστά δελτία ταυτότητας και εν αγνοία των πραγματικών ιδιοκτητών έπειθαν τα θύματά τους να προβούν στη συγκέντρωση δικαιολογητικών για την σύνταξη συμβολαίου αγοραπωλησίας ενώπιον συμβολαιογράφου, με σκοπό την εικονική μεταβίβαση ακινήτων, για την οποία απαιτούσαν προκαταβολή συμφωνίας, προσύμφωνο και τελικό συμβόλαιο.

Για την επίτευξη του σκοπού τους τα μέλη της οργάνωσης δε δίσταζαν να προβούν ακόμη και σε αλλαγές προσωπικών κωδικών, δια μέσου των αρμόδιων υπηρεσιών, παραβιάζοντας δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και υφαρπάζοντας απαραίτητα έγγραφα- πιστοποιητικά, ενώ προχωρούσαν και σε αντίστοιχες τμηματικές καταβολές του τιμήματος, είτε σε μετρητά, είτε σε επιταγές, είτε με μεταφορά σε δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς, χρησιμοποιώντας το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Εκτός από τους τρεις συλληφθέντες οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έχουν ταυτοποιήσει άλλα τέσσερα άτομα. Σε βάρος και των επτά έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, απάτη, πλαστογραφία μετά χρήσεως, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, κατά συναυτουργία, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από τις οποίες το επιδιωκόμενο περιουσιακό όφελος υπερβαίνει το ποσό των -120.000- ευρώ, κατ’ εξακολούθηση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και παράνομη επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.