ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος ΕΦΕΤ: Το νοθευμένο λάδι δεν είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία!

Καθησυχαστικός για τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η κατανάλωση νοθευμένου ελαιόλαδου είναι ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνης Ζαμπέλας, ο οποίος σημειώνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Η νοθεία του ελαιόλαδου δεν σχετίζεται με κίνδυνο της δημόσιας υγείας αλλά με απάτη που έχει ως σκοπό το οικονομικό όφελος, τόνισε, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, μιλώντας στην εκπομπή «Τριτολογίες» της ΕΡΤ3.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ, η νοθεία στο ελαιόλαδο γίνεται με έλαια χαμηλότερης ποιότητας, ενώ μεγαλύτερος φόβος υπάρχει για ανάμιξη του extra παρθένου που είναι και το πιο ακριβό, ιδίως όταν αυτό αγοράζεται χύμα.

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ συνέστησε στους καταναλωτές να προτιμούν το τυποποιημένο προϊόν, σε συσκευασία έως πέντε κιλά, και να ελέγχουν εάν στη συσκευασία υπάρχει η ένδειξη el και ένα νούμερο που σημαίνει ότι το ελαιόλαδο έχει περάσει από διαδικασία έγκρισης.

Ακόμη, οι καταναλωτές που εντοπίσουν κάτι προβληματικό στο προϊόν, είτε στην οσμή είτε στη γεύση, μπορούν να απευθύνονται στο 11717 για καταγγελίες και αναφορές.