ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: «Η Κεραμέως ρίχνει πετρέλαιο αντί για νερό στην φωτιά των καταλήψεων»

Σφοδρή κριτική στο υπουργείο Παιδείας άσκησε ο πρόεδρος της  Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και στέλεχος της ΔΑΚΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, για το θέμα των καταλήψεων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η υπουργός Παιδείας «ρίχνει πετρέλαιο αντί για νερό στην φωτιά», ενώ τόνισε πως «οι καθηγητές δεν θα γίνουμε μισθοφόροι και γενίτσαροι εναντίον των παιδιών».

«Οι μαθητές δεν είναι υποκινούμενοι, για πρώτη φορά γίνονται καταλήψεις με ομογενοποιημένα αιτήματα» δήλωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο κ. Τσούχλος διευκρίνισε ότι το ποσοστό των υπό κατάληψη σχολείων είναι πολύ μεγάλο κι αυτό φαίνεται τόσο στα μεγάλα όσο και στα μικρότερα αστικά κέντρα. «Έχουν κλείσει πόλεις, στην Άρτα μόνο ένα σχολείο είναι ανοιχτό», είπε χαρακτηριστικά.

«Η αναπλήρωση των χαμένων ωρών προωθείται με εκβιαστικό τρόπο», συμπλήρωσε, καθώς επιχειρείται η επαναφορά της διαγωγής για τους μαθητές «από το παράθυρο», ενώ παραβιάζεται κατάφωρα η εργατική νομοθεσία για τους εκπαιδευτικούς, με τη υποχρέωση να εργαστούν το Σάββατο. «Η Κεραμέως ρίχνει πετρέλαιο αντί για νερό στην φωτιά των καταλήψεων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Δημήτρης Ακτύπης, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, μιλώντας στο OPEN TV και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος». «Η υπουργός Παιδείας ρίχνει λάδι στη φωτιά. Τιμωρεί τα παιδιά επειδή αγωνίζονται», δήλωσε χαρακτηριστικά.  «Δίνουμε μάχη να έρχονται τα παιδιά στην εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν μπορεί να έρχεται η Κεραμέως και να απαντά έτσι. Έχουμε 8.000 κενά. Το υπουργείο Παιδείας δεν πρέπει να προχωρήσει στα κατασταλτικά μέτρα», συμπλήρωσε.