ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος Βενζινοπωλών για επίθεση με καλάσνικοφ: «Αν θέλουν, ας με φάνε»

Σε κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων αποδίδει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, Θέμης Κιουρτζής, την επίθεση με καλάσνικοφ που έγινε σήμερα τα ξημερώματα στο πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρεί στο 18ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας.

«Η πράξη αυτή που έγινε είναι μια συνέχεια αυτού που έγινε πριν από ενάμιση χρόνο όταν δεχτήκαμε πάλι χειροβομβίδες. Ως πρόεδρος και της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας έχουμε κάνει συγκεκριμένο αγώνα για την πάταξη του λαθρεμπορίου. Δεν είναι τυχαίο ότι και την προηγούμενη φορά (σσ η επίθεση) έγινε μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου και της ψήφισης του νόμου και τώρα μετά με τις δηλώσεις μας ότι πρέπει το λαθρεμπόριο και η κλοπή να σταματήσει», είπε και πρόσθεσε: «Αν θέλουν να με φάνε, ας με φάνε. Εγώ πίσω δεν θα κάνω».

Ο πρόεδρος δήλωσε βέβαιος ότι οι δύο επιθέσεις συνδέονται. «101% συνδέονται τα δύο γεγονότα. Έχω γίνει στόχος πολλά χρόνια. Δυστυχώς για τον κλάδο μου και για τους οικογενειάρχες πρατηριούχους, δυστυχώς για τους Έλληνες πολίτες η πολιτεία διαχρονικά όχι μόνο σε αυτή την κυβέρνηση αλλά και στην προηγούμενη και στην πιο προηγούμενη, απέχουν των καθηκόντων της. Θα πρέπει επιτέλους να δούμε και να δουν οι πολίτες ποιος φταίει και γιατί δεν γίνεται αυτό που πρέπει και χάνουν τα λεφτά τους, γιατί το λαθρεμπόριο και η κλοπή έχει ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ. Σκεφτείτε ότι για το νούμερο αυτό κάποτε κόπηκαν συντάξεις. Είναι όσο ο φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και θα μπορούσε κάλλιστα ο Έλληνας πολίτης να ελαφρυνθεί από τους ειδικούς φόρους που τον βαρύνουν. Πιστεύω πως είναι 101% από τα κυκλώματα», δήλωσε. Άλλωστε, όπως είπε, δεχόταν εμμέσως απειλές για τα όσα έλεγε. «Δέχτηκα απειλές πλαγίως. Μετέφεραν σε συναδέλφους ότι θα μου σπάσουν το κεφάλι, απευθείας στο κινητό μου όχι. Το κύκλωμα είναι μεγάλο, ονομαστικά δεν ξέρω ποιοι είναι, να ξέρουν όμως ότι δεν έχουν μόνο αυτοί λεφτά να με φάνε, έχω κι εγώ λεφτά για να τους φάω. Όπως πληρώνουν για να με φάνε, έτσι μπορώ και εγώ να πληρώσω για να τους φάω, όταν με φάνε. Για να είμαστε ξηγημένοι», τόνισε.

Ο κ. Κιουρτζής ανέφερε ότι και στην προηγούμενη επίθεση ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δουν το θέμα, στο οποίο δεν έδωσαν έκταση. «Έχουμε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να το δούμε, όταν ακόμα ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν ήμασταν τίποτα μετανάστες, θα μας έβλεπε. Για το λαθρεμπόριο δεν θέλει. Άρα λοιπόν στέλνω τους χαιρετισμούς μου στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και πρέπει να αποδείξουν ότι πραγματικά θέλουν να φύγει αυτή η γάγγραινα μέσα από την ελληνική πολιτεία. Φαίνεται ότι κάποιοι μέσα από το κράτος συμμετέχουν, δεν ξέρω αν θέλει πραγματικά η πολιτεία να κάνει το καθήκον της. Προτείνω στους Έλληνες πολίτες να εμπιστεύονται τους οικογενειάρχες πρατηριούχους και να παίρνουν νόμιμο καύσιμο, γιατί αλλιώς θα είναι κλεπταποδόχοι κλεμμένου και λαθραίου. Έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα και δυστυχώς θα επαναλάβω κάτι πολύ σημαντικό, ότι ενώ οι νόμοι ψηφίζονται, με ευθύνη της πολιτείας για ακόμη μια φορά δεν εκδίδονται οι κοινές υπουργικές αποφάσεις και οι νόμοι παραμένουν ανενεργοί. Θεωρώ ότι γίνεται εσκεμμένα και θα πρέπει να το δείξουν όλοι αυτοί που δεν κάνουν το καθήκον τους ότι δεν το κάνουν εκ προθέσεως», ανέφερε.

Για την επίθεση ανέφερε πως τον πληροφόρησαν οι γιοι του ότι πέρασε ένα μηχανάκι -όπως και την προηγούμενη φορά- με ένα άτομο που έβγαλε το καλάσνικοφ και γάζωσε το μαγαζί και στη συνέχεια πέταξε το όπλο εκεί. Όπως είπε, πιθανώς το όπλο μπλόκαρε, επειδή ήταν παλιό, είτε ο δράστης το άφησε για λόγους ασφαλείας, ώστε να μην τον πιάσουν να το κουβαλάει πάνω του. «Αυτό θα το δει η ανάκριση και οι ελληνικές αρχές, που δεν τους έχω και πολύ εμπιστοσύνη», κατέληξε.