3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προειδοποίηση από τους ειδικούς μετά τις πλημμύρες! «Τα περισσότερα σπίτια μη κατοικήσιμα και με προβλήματα στατικότητας!»

Ο Καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών Παναγιώτης Καρύδης τοποθετήθηκε αναφορικά το νερό και τα χωριά που έχουν πληγεί, και για το κατά πόσο θα είναι ξανά κατοικήσιμα.

«Αυτή η μόλυνση στο νερό μπορεί να εισχωρήσει και στη δομή των κτιρίων, στα πατώματα, στα ξύλα, σε όλα τα υλικά που είναι πορώδη. Οι τοίχοι και οι τοιχοποιίες έχουν κενό μέσα, δεν είναι συμπαγείς πάντοτε. Αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν ξέρω πώς, αυτή η επιμόλυνση που έχει συμβεί μπορεί να καθαρίσει στους τοίχους. Αυτό είναι ένα στοιχείο. Όσο περνάει ο καιρός τόσο πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα, και είναι πολυδιάστατα» σημείωσε.

«Στα κτίρια που έχουν βυθιστεί στο νερό, τα περισσότερα εξ αυτών είναι με αργιλικό υλικό. Όταν είναι στεγνό το υλικό είναι μια χαρά, όταν βραχεί γίνεται ολισθηρό και δημιουργεί πρόβλημα ευστάθειας του κτιρίου. Οποιαδήποτε ώρα και στιγμή μπορεί να έχουμε προβλήματα ευστάθειας. Το επόμενο θέμα είναι η υποσκαφή των θεμελίων. Η υποσκαφή των θεμέλιων παρουσιάζει εμφανή προβλήματα είτε αφανή» συμπλήρωσε ο κ. Καρύδης.

Δείτε όσα είπε στο MEGA