ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο 28χρονος τράπερ

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην 10η τακτική ανακρίτρια ο 28χρονος τράπερ Don Leon, ο οποίος κατηγορείται για μία σειρά από επιθέσεις με εκρηκτικές ύλες σε ΑΤΜ με σκοπό τη ληστεία.

Μαζί του κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.

Στο αρχικό κατηγορητήριο προστέθηκαν ακόμα δύο επιθέσεις σε ΑΤΜ ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των αποδιδόμενων ενεργειών στις 8, ενώ η λεία των εμπλεκομένων ξεπερνά τις 700 χιλιάδες ευρώ.

Ο τράπερ στην απολογία του εμφανίστηκε μετανιωμένος. Παραδέχθηκε τη συμμετοχή του μόνο στην επίθεση σε τράπεζα στην Ερμιόνη στις 2 Δεκεμβρίου, που οδήγησε στη σύλληψή του, ενώ υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να βλάψει κάποιον τρίτο.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από το κοινωνικό σύνολο για την αξιόποινη συμπεριφορά μου και είμαι διατεθειμένος να υποστώ τις συνέπειες των πράξεων μου στο μέτρο και στο βαθμό όμως της πραγματικής μου εμπλοκής», υποστήριξε στην απολογία του και συνέχισε λέγοντας: «Εξαρχής είχα ξεκαθαρίσει πως η συμμετοχή μου θα περιοριστεί μόνο σε ότι αφορά εκρήξεις σε ΑΤΜ τραπεζών ότι ποτέ δεν θα διακινδύνευα την υγεία και την σωματική ακεραιότητα ενός αθώου πολίτη, γι’ αυτό και η πράξη στην οποία συμμετείχα σε αυτήν την δικογραφία όπως και στην προηγούμενη τελούνταν συγκεκριμένες ώρες και σε απομακρυσμένα σημεία ώστε να μην υπάρχουν άνθρωποι, ποτέ δεν θα έμπαινα στο σπίτι κάποιου που ζει με την οικογένειά του για να τελέσω την οποιαδήποτε ληστεία γνωρίζοντας ότι τα χρήματα των τραπεζών είναι ασφαλισμένα και επομένως θα επιστραφούν όπως και το ότι τα αμάξια που εκλάπησαν ήταν ασφαλισμένα και οι ιδιοκτήτες τους θα αποζημιώνονταν».

Σε ό,τι αφορά τη ληστεία στο Αίγιο τον περασμένο Οκτώβριο κατά την οποία φέρεται να έχει πυροβολήσει εναντίον αστυνομικών ο 28χρονος καλλιτέχνης υποστήριξε ότι έχει άλλοθι, λέγοντας πως από συνομιλία του στο messenger με το γιο του φαίνεται πως ήταν στο σπίτι του στον Πειραιά και πως δεν υπήρξε στίγμα του κινητού του στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου.

Πηγή: iefimerida.grΠροφυλακιστέοι ο τράπερ Don Leon και δύο συνεργοί του στη σπείρα με τα ΑΤΜ – iefimerida.gr