ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακίστηκε και ο δεύτερος κατηγορούμενος για τη δολοφονία Μακρή

Με απόφαση των δικαστικών αρχών κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ο 35χρόνος κατηγορούμενος για την στυγερή δολοφονία Μακρή, ο οποίος εκδόθηκε χθες από τις Βουλγαρικές αρχές μετά τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή τον Οκτώβριο του 2018, ο 35χρόνος μαζί με τον 31χρόνο αδελφό του, εκτέλεσαν πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου και δολοφόνησαν εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του στη Βούλα τον γνωστό επιχειρηματία.

Η προσαγωγή του 35χρόνου μετά την παράδοση του από τις Βουλγαρικές αρχές στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ο αλλοδαπός κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε κατά τη διάρκεια της απολογίας του πως δεν έχει καμία εμπλοκή με τη δολοφονία Μακρή έξω από το σπίτι του επιχειρηματία στη Βούλα το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου 2018.

Μάλιστα φέρεται να ανέφερε πως ούτε ο 31χρόνος αδελφός του, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος τον περασμένο Απρίλιο και κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου, έχει εμπλοκή στη στυγερή δολοφονία του Γ. Μακρή.

«Εγώ και ο αδελφός μου δεν έχουμε καμία σχέση με την αποτρόπαια πράξη της ανθρωποκτονίας του Γιάννη Μακρή. Μάλιστα, τα στοιχεία της δικογραφίας καταδεικνύουν ότι δεν βρισκόμασταν καν πλησίον του τόπου τέλεσης κατά την κρίσιμη ώρα, ούτε καν προσομοιάζουμε σωματοτυπικά με τον εικονιζόμενο δράστη στο βίντεο της κάμερας ασφαλείας» φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο 35χρονος φέρεται να υποστήριξε πως ουδέποτε ο ίδιος και ο αδελφός του είχαν συναντήσει τον επιχειρηματία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν γνωρίζαμε καν τον Γιάννη Μακρή. Ούτε προέκυψε καθ’ οιονδήποτε τρόπο οποιοδήποτε κίνητρο για να προβούμε στην πράξη για την οποία κατηγορούμαστε».