ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακίστηκε ο 16χρονος για την άγρια δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα

Το δρόμο για τη φυλακή πήρες αμέσως μετά την απολογία του ο 16χρονος που φέρεται να εμπλέκεται στην άγρια δολοφονία της 50χρονης στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Ο 16χρονος φέρεται στην απολογία του να ζήτησε συγγνώμη που δεν εμπόδισε τα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ αλλά και για το ότι δεν ειδοποίησε τις αρμόδιες αρχές.

Ενώπιον της ανακρίτριας ανηλίκων ο 16χρονος φέρεται να αποποιήθηκε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που του αποδίδουν οι συγκατηγορούμενοι του, η 15χρονη κόρη του θύματος και ο 17χρονος σύντροφος της. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι υπέδειξε τον 17χρονο συγκατηγορούμενο του ως τον δράστη του εγκλήματος

Ο 16χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχτηκε ότι ήταν στο σπίτι της Αγίας Βαρβάρας το μοιραίο βράδυ αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι συμμετείχε στο έγκλημα. Όπως τόνισε ο συνήγορός του, παρέμεινε μαζί με τους άλλους δύο έφηβους από αμηχανία και φόβο, ωστόσο στη συνέχεια επέστρεψε στο Λουτράκι και ακολούθως παραδόθηκε στις Αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει της ηπιότερης ποινικής μεταχείρισης που προβλέπει η νομοθεσία για τους ανηλίκους, η προφυλάκιση δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από έξι μήνες, ενώ το ανώτατο όριο ποινής που μπορεί να επιβληθεί, ακόμα και για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, είναι οκτώ χρόνια.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Πέμπτης (12/11) θα απολογηθούν στην ανακρίτρια ανηλίκων η 15χρονη κόρη του θύματος και ο 17χρονος φίλος της.