ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώην εργαζόμενοι λήστευαν καταστήματα καφέ και ψιλικών

Έξι νεαροί, Έλληνες και αλλοδαποί, που λήστευαν τις νυχτερινές ώρες υπαλλήλους σε καταστήματα καφέ και ψιλικών σε Καλαμαριά, Πυλαία και αλλού, έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας, μετά από μεγάλη επιχείρηση.

Όταν οι αστυνομικοί έβγαλαν τις κουκούλες από τα μέλη της ομάδας των ληστών, μεταξύ των οποίων και μια 16χρονη αλλοδαπή, διαπίστωσαν με τη συνδρομή των ιδιοκτητών των καταστημάτων, ότι αρκετοί από τους δράστες ήταν γνώριμοί τους! Είχαν εργασθεί δηλαδή στο παρελθόν για κάποια χρονικά διαστήματα στις επιχειρήσεις και γι’ αυτό το λόγο γνώριζαν που θα έβρισκαν τα χρήματα και που κρυμμένα τα ακριβά καπνικά προϊόντα τα οποία, επίσης, άρπαζαν!

Δύο 19χρονοι ημεδαποί και 22χρονος Γεωργιανός, συνελήφθησαν στην πρώτη φάση της επιχείρησης, για ληστεία και απόπειρα ληστείας σε καταστήματα ψιλικών – καφέ στην περιοχή της Καλαμαριάς. Οι συλλήψεις, λέει η Αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο περιπολιών για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση δραστών, που διέπρατταν ληστείες σε καταστήματα κατά τις βραδινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς με τη συνδρομή και συνεργασία των Τμημάτων Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, Εγκλημάτων κατά Ζωής, Αναζητήσεων, της Ομάδας ΔΡΑΣΗ και του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως.

«Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ «ότι οι ανωτέρω, ενεργώντας από κοινού με ακόμη τέσσερις συνεργούς τους και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από 13-08-2023 έως 13-02-2024, προέβησαν σε επιπλέον δεκατρείς ληστείες καταστημάτων ψιλικών – καφέ και περιπτέρου, στις περιοχές Καλαμαριάς, Πυλαίας και Ξηροκρήνης, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 20.643 ευρώ και καπνικά προϊόντα αξίας 6.600 ευρώ». Πρόκειται για 19χρονο ημεδαπό, 16χρονη αλλοδαπή και 31χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, ενώ αναζητείται 21χρονος αλλοδαπός συνεργός τους.

«Σημειώνεται», επισημαίνει η Αστυνομία «ότι ορισμένοι εκ των δραστών, εργάζονταν ή είχαν εργαστεί στο παρελθόν σε κάποια από τα καταστήματα αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο πληροφορίες για τη θέση των χρημάτων και ακριβών καπνικών ειδών».

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ενδυμάτων που συνδέονται με τις υπό διερεύνηση ληστείες, ένα πιστόλι κρότου, δύο γεμιστήρες, ένα μαχαίρι και μία σιδερογροθιά. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα.