ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόλαβαν στα ΚΤΕΛ τους απατεώνες

Κατάφεραν μνα αποσπάσουν 5.000 ευρώ από ηλικιωμένηστη λαμία, αλλά λίγι μετά βρέθηκαν με χειροπέδες, καθώς τους έπιασαν οι αστυνομικοί στα ΚΤΕΛ της πόλης και τους πέρασαν χειροπέδες.

Οι συλλήψεις τους, έγιναν την ώρα που ετοιμάζονταν να φύγουν από την πόλη, ενώ πάνω τους βρέθηκαν τα χρήματα που είχαν καταφέρει να πάρουν από την άτυχη γυναίκα.

Οι δράστες  κατάφεραν με το σενάριο του ατυχήματος συγγενικού της προσώπου, να της αποσπάσουν από ηλικιωμένη, 5.000 ευρώ.

Η περιγραφή της ηλικιωμένης στους αστυνομικούς οδήγησε τελικά στη σύλληψή τους, την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν με το ΚΤΕΛ για γειτονικό νομό.

Πρόκειται για έναν 41χρονο και μία 56χρονη, οι οποίοι είχαν πάνω τους το συγκεκριμένο ποσό και αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας. Οι απατεώνες είχαν τηλεφωνήσει στην ηλικιωμένη και με πρόσχημα ότι η εγγονή της είχε ένα σοβαρό ατύχημα, της απέσπασαν 5.000 ευρώ προκειμένου να χειρουργηθεί.

Το ποσό το παρέδωσε η ίδια η ηλικιωμένη σε άνδρα – τον οποίο περιέγραψε στους αστυνομικούς – σε σημείο της Λεωφόρου Καλυβίων κοντά στο σπίτι της.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, το διάστημα από 23 μέχρι 25/11 σημειώθηκαν πολλά ακόμη περιστατικά προσπάθειας εξαπάτησης ηλικιωμένων ανθρώπων, κάποια εκ των οποίων καταγγέλθηκαν στην αστυνομία, αλλά τα περισσότερα όχι. Μάλιστα οι απατεώνες δεν προσποιούνται μόνο τους γιατρούς, αλλά και τους αστυνομικούς, μόνο που σε αυτή την περίπτωση το σενάριο θέλει το αγαπημένο πρόσωπο του θύματος να είναι εκείνο που προκάλεσε το σοβαρό ατύχημα και τα χρήματα χρειάζονται για να γλυτώσει τη φυλακή!