ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προπύλαια: Συγκέντρωση σήμερα των διοικητικών υπαλλήλων του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου

sygkentrosh-ypallhln-kapodistriakou

Νέα συγκέντρωση στα Προπύλαια διοργανώνουν σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ), συνεχίζοντας να αντιδρούν στα μέτρα που λαμβάνει η νέα πρυτανική αρχή για την ασφάλεια του ιδρύματος.

«Αιτία πολέμου» για τους εργαζομένους είναι είναι η απόφαση του νέου πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη να εφαρμόσει ένα σύστημα ελέγχου για την είσοδο στους χώρους του πανεπιστημίου.

Υπενθυμίζεται ότι ολόκληρη την περασμένη εβδομάδα υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης και αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούσαν την πρυτανεία, ώστε να μην επιτραπεί σε φοιτητές να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις. Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος διοικητικού προσωπικού ΕΚΠΑ, η είσοδος επιτρεπόταν μόνο στους εργαζόμενους του κτηρίου και μόνο κατά τις ώρες έναρξης και λήξης του ωραρίου τους.

Χθες τελικά φοιτητές και διοικητικοί υπάλληλοι μπήκαν αιφνιδιαστικά στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ, με το Ίδρυμα να κάνει λόγο για «ανεξέλεγκτη είσοδο» ατόμων που δεν είχαν κάποια προγραμματισμένη εργασία στον χώρο.

Αναφορικά με τη φύλαξη των χώρων του Ιδρύματος ο Σύλλογος διερωτάται «ποια ανάγκη υπαγόρευσε τη δαπάνη 3.400.000 ευρώ για εταιρείες σεκιούριτι για διάστημα δύο ετών, ενώ ακόμα οι απολυόμενοι φύλακες του Ιδρύματος δούλευαν κανονικά».

Διερωτάται επίσης ποια ακριβώς ανάγκη υπαγορεύει τη μεγάλη αύξηση του ποσού αυτού προσεχώς, ώστε να φυλαχθούν και οι υπόλοιποι χώροι του ΕΚΠΑ στο πρότυπο της πρυτανείας (Πανεπιστημιούπολη, Ιατρική, Νομική και λοιπά κτήρια του κέντρου, ΤΕΦΑΑ, κ.α.).

«Σε ένα υποχρηματοδοτούμενο ΑΕΙ 3.400.000 ευρώ δε χρειάζονταν πουθενά αλλού; Ούτε για προσωπικό, ούτε για έρευνα, ούτε για υποδομή, ούτε για λειτουργικά έξοδα;», συμπληρώνει.