ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσκλητήριο ενάντια στο Σώμα Υπαξιωματικών

Η ένταση που έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες για αλλαγές στην εξέλιξη των Υπαξιωματικών με την προώθηση σχεδίου για να δημιουργηθεί «Σώμα Υπαξιωματικών» δεν λέει να κοπάσει.

Οι απόστρατοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να ασκήσουν κάθε πίεση για να ανατρέψουν τις αλλαγές τις οποίες βλέπουν ως προσπάθεια υποβάθμισης των υπαξιωματικών.

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

Καζάνι που βράζει μοιάζουν οι απόστρατοι οι οποίοι στο σύνολο τους δεν
συμφωνούν με τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να μπει φρένο στην εξέλιξη των υπαξιωματικών.

Οι ίδιοι οι υπαξιωματικοί υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση της Νέας
Δημοκρατίας ολοκληρώνει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την υποβάθμιση τους και σε υποστήριξη της θέσης τους παρουσιάζουν την ομιλία που έδωσε το 2016 σε αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο αντισμήναρχος (Ρ) ε.α. Ιωάννης Κρανιάς (Πρόεδρος Συλλόγου Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων – ΣΑΙΡ) στην οποία τόνιζε πως η δημιουργία της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας ήταν ο προπομπός σε ένα σχέδιο για να μένουν οι υπαξιωματικοί μόνιμα υπαξιωματικοί.

Στο πλευρό τους μάλιστα οι υπαξιωματικοί έχουν και την Ένωση
Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας κάτι που δείχνει πως η αγωνία τους δεν είναι συντεχνιακού αλλά ουσιαστικού χαρακτήρα. Μάλιστα οι
απόστρατοι της Αεροπορίας σε επιστολή τους σημειώνουν πως οι
υπαξιωματικοί θα έχουν την πλήρη στήριξη τους για να ανατραπούν οι
σχεδιασμοί της Μεσογείων.

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί και που φορτώνει με αγωνία για το μέλλον τους τουλάχιστον τους νεώτερους εν ενεργεία υπαξιωματικούς οι οποίοι φοβούνται πως οι αλλαγές μπορεί να τους επηρεάσουν στις 5 Οκτωβρίου θα υπάρξει γενική συνέλευση για τα μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ (Σ.Α.Σ) για το θέμα προκειμένου να καθοριστούν οι τρόποι που οι απόστρατοι θα εκδηλώσουν σε ανώτατο
κυβερνητικό επίπεδο την δυσφορία τους για την αντιμετώπιση που
δέχονται.