ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Προσκλητήριο» στρατιωτικών στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Με όλα τα μέσα, με πούλμαν και ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, αεροπλάνα και πλοία, στρατιωτικοί καλούνται το επόμενο διάστημα, και εν μέσω κρίσης κορωνοϊού να δώσουν το παρών στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως στην Θεσσαλονίκη.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Εκατοντάδες στελέχη του στρατού καλούνται να κάνουν ατελείωτα χιλιόμετρα, ακόμα και από την Κέρκυρα, την Φλώρινα, την Καστοριά, τα Ιωάννινα, την Άρτα, κτλ και να επιβαρύνουν και άλλο το ήδη φορτωμένο στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με κόστος, προσωπικό τους αλλά και της υπηρεσίας.

Και όλα αυτά εν μέσω έξαρσης κορωνοϊού.

Ο λόγος;

Η ετήσια υγειονομική εξέταση των στρατιωτικών η οποία έχει αποφασιστεί για πάρα πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας να γίνεται αποκλειστικά στο 424 ΓΣΝΕ κάτι όμως που προβληματίζει τα στελέχη, τα οποία θα πρέπει να είναι στις 7.30 το πρωί στο νοσοκομείο, τόσο για τα έξοδα που θα κάνουν κατά την μετάβαση τους όσο και για τους πιθανούς κινδύνους στους οποίους θα εκτεθούν κατά την μετακίνηση τους.

Το θέμα είναι γνωστό στην Μεσογείων, και το επόμενο διάστημα οι στρατιωτικοί, που έχουν δει τις Ένοπλες Δυνάμεις να μπαλώνουν κάθε τρύπα του κρατικού μηχανισμού και να δίνουν λύσεις, αναμένουν λύση και στο δικό τους θέμα.