ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Προσοχή αλλιώς «η σημερινή κατάσταση θα είναι μια γλυκιά ανάμνηση»! Τι λέει ο Πρόεδρος του ΠΙΣ για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας

Καμπανάκι κινδύνου κρούει ο Πρέδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σημειώνοντας πως αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία να τιθασεύσουμε τον ιό με απλά μέτρα, αλλιώς «η σημερινή κατάσταση θα είναι μια γλυκιά ανάμνηση».

«Αν δεν τιθασευτεί η εξάπλωση θα βρεθούμε σε καταστάσεις τραγικές και πρέπει να τις γλιτώσουμε πάση θυσία» είπε στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104.6, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, με αφορμή το γεγονός ότι ο Σεπτέμβριος έχει εξελιχθεί στον φονικότερο μήνα «καθώς έχει ξεπεράσει και τον Απρίλιο».

«Και ακόμα είμαστε πρακτικά στο τέλος του καλοκαιριού και έχουμε μπροστά μας μια δυσκολότερη περίοδο στο φθινόπωρο και το χειμώνα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος ο κ. Εξαδάκτυλος.

«Αν δεν τιθασευτούν οι αριθμοί θα πρέπει να υπάρξουν οπωσδήποτε μέτρα γιατί αν δεν γίνει αυτό θα δούμε αριθμούς που δεν διανοούμαστε» συμπλήρωσε κάνοντας λόγο και για πολύ περισσότερα από 1000 κρούσματα». «Τα μαθηματικά μοντέλα δείχνουν εικόνες που η σημερινή κατάσταση θα αποτελεί γλυκιά ανάμνηση» υπογράμμισε ο κ. Εξαδάκτυλος, χτυπώντας «καμπανάκι» για το τι μπορεί να συμβεί αν δεν περιοριστεί άμεσα η διασπορά του ιού.

Τέλος, αναφέρθηκε  και στο θέμα των σχολείων τονίζοντας ότι «δεν εξετάζουμε να κλείσουν».