3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή! Αυτό είναι το μήνυμα που επιχειρηματίας πλήρωσε με 12.500 ευρώ!

Θύμα απατεώνων που αφαίρεσαν από τραπεζικό λογαριασμό της το χρηματικό ποσό των 12.500 ευρώ και το μετέφεραν σε άλλο λογαριασμό, έπεσε γνωστή επαγγελματίας από τη Ρόδο.

Η επιχειρηματίας έλαβε ένα μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο της, που υποτίθεται πως είχε σταλεί από την τράπεζα. Σε αυτό διάβαζε πως “έχει παρατηρηθεί ύποπτη δραστηριότητα” στον λογαριασμό της.

Δυστυχώς πραγματοποίησε μέσω του κινητού της τηλεφώνου είσοδο στον παραπάνω σύνδεσμο, νομίζοντας ότι επρόκειτο για το e-banking της τράπεζας και μεταφέρθηκε σε ένα περιβάλλον που ήταν πανομοιότυπο με αυτό της τράπεζάς της, στο οποίο εισήλθε κάνοντας χρήση των κωδικών της και του ονόματος χρήστη, προκειμένου να ελέγξει την υποτιθέμενη παράνομη δραστηριότητα στον λογαριασμό της.

Με την σύνδεση αυτή διαπίστωσε ότι φαίνονταν όλες οι συναλλαγές που είχε πραγματοποιήσει μέσω του internet με αποτέλεσμα να μην υποψιαστεί ότι επρόκειτο για απάτη και ψεύτικο περιβάλλον του site. Διαπίστωσε ότι χωρίς την δική της συναίνεση είχαν μεταφερθεί 12.500 ευρώ την ίδια ημέρα και χωρίς να αναφέρεται η ακριβής ώρα της συναλλαγής.