ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή! Έρχεται η σφοδρότερη κακοκαιρία του φετινού χειμώνα!

Για την «ισχυρότερη κακοκαιρία του φετινού χειμώνα» προειδοποίησε ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος αναφερόμενος στα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα κάνουν την εμφάνισή του από την Κυριακή.

«Όλα θα ξεκινήσουν από την Κυριακή και στη συνέχεια δηλαδή με περιμένουμε παραμονή, ανήμερα των Θεοφανείων και στις 7 του μηνός περιμένουμε να έρθει η ισχυρότερη μέχρι στιγμής κακοκαιρία για τον φετινό χειμώνα», είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» ο Γιάννης Καλλιάνος.

«Περιμένουμε δηλαδή με λίγα λόγια πολλές χιονοπτώσεις, ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα: θα πέσει δηλαδή η θερμοκρασία 13 με 14 βαθμούς Κελσίου σε λιγότερο από 48 ώρες. Στην Αθήνα θα είμαστε γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια προάστια δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερες θερμοκρασίες» πρόσθεσε ο μετεωρολόγος.

Αναφερόμενος στα καιρικά φαινόμενα που θα υπάρξουν στην Αττική εξήγησε ότι «περιμένουμε βροχές κατά διαστήματα από μεσημέρι προς απόγευμα και οι πρώτες χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως στις ορεινές περιοχές. Από αργά το βράδυ και προς το ξημέρωμα της Δευτέρας αλλά και την Τρίτη περιμένουμε χιόνια ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα».