ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή στις συναλλαγές σας μέσω internet – Εξαπατούσαν πολίτες σε όλη τη χώρα πατέρας και γιος από τη Λάρισα

exapatousan-pelates-meso-diadiktyou

Πατέρας και γιος από τη Λάρισα είχαν στείλει μέσω διαδικτύου κομπίνα και εξαπατούσαν πολίτες που ενδιαφέρονταν να αγοράσουν συσκευές κινητών.

Στα χέρια της αστυνομίας στη Λάρισα έπεσαν δύο άτομα που εξαπάτησαν, μέσω διαδικτύου, μεγάλο αριθμό πολιτών απ’ όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα η αστυνομία συνέλαβε έναν 46χρονος και ένας 23χρονος οι οποίοι αναρτούσαν αγγελίες στο διαδίκτυο για πώληση συσκευών κινητής τηλεφωνίας τύπου smartphone σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές και αποσπούσαν χρηματικά ποσά από τα θύματά τους, τα οποία παραλάμβαναν, αντί για κινητά τηλέφωνα, αντικείμενα ευτελούς αξίας.

Οι δύο συλληφθέντες, καθώς και ένας 31χρονος συνεργός τους, είχαν αναπτύξει δράση το τελευταίο δίμηνο και αποσπούσαν, μέσω τραπεζικού λογαριασμού, χρηματικά ποσά, τα οποία ανέρχονταν από 420 έως 470 ευρώ, για κάθε συσκευή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας και ερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.