ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε άντρα στη Θεσσαλονίκη που σκότωσε αδέσποτο σκύλο! Τι ισχυρίζεται

Ένας κάτοικος του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, κατηγορείται ότι σκότωσε αδέσποτο σκύλο, που του επιτέθηκε και βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη και πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, όπως υποστηρίζει, ο σκύλος έτρωγε τις κότες από το κοτέτσι του και όταν αυτός προσπάθησε να τον σταματήσει, του επιτέθηκε. Τώρα αδυνατεί να πληρώσει το πρόστιμο και για να μπορέσει να το μειώσει θα πρέπει να προσφύγει στα δικαστήρια ελπίζοντας να δικαιωθεί.

Ο κάτοικος του Λαγκαδά υποστηρίζει ότι δέχτηκε την επίθεση από τον αδέσποτο σκύλο το περασμένο καλοκαίρι, όταν μία από τις φορές που μπήκε στο κοτέτσι του για να φάει τις κότες, προσπάθησε να τον διώξει. Είχε μαζί του και τα δύο ανήλικα παιδιά του, φοβήθηκε, άρπαξε έναν λοστό και χτύπησε το ζώο.

Στον Λαγκαδά, οι αγέλες αδέσποτων σκύλων είναι ατελείωτες, σύμφωνα με τις φιλοζωικές οργανώσεις, αφού κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν στειρώνουν τα ζώα τους, ενώ, όπως υποστηρίζουν, ούτε τα υπέρογκα πρόστιμα αποτρέπουν τους δράστες, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν γνωρίζουν καν τη νομοθεσία.

Ο δράστης θα κληθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.