ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτόγνωρη ανταπόκριση στη δράση της Περιφέρειας Αττικής για ανθρωπιστική βοήθεια σε Τουρκία και Συρία

Πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών της Αττικής στην τριήμερη δράση συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τη στήριξη των σεισμόπληκτων της Τουρκίας και της Συρίας, που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και οι Δήμοι, με  τη συμβολή και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τη συγκέντρωση υγειονομικού υλικού.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στις 9, 10 και 13 Φεβρουαρίου, με σημεία συγκέντρωσης τα Δημαρχεία, το κέντρο Logistics  της Περιφέρειας και το ΣΕΦ απ΄όπου θα αποσταλούν οι προσφορές των πολιτών στην Τουρκία, κατόπιν υποδείξεων των πρεσβειών.

Στο ΣΕΦ παραβρέθηκαν χθες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μαζί με το διορισθέντα Τούρκο Πρέσβη στην Ελλάδα Τσαγατάι Ερτσιγιες, τον Πρόεδρο  του Όλοι Μαζί Μπορούμε Ι. Σπανολιό,  αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ και Δημάρχους, προκειμένου να επιθεωρήσουν τους χιλιάδες τόνους ειδών πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν από τους πολίτες.

Ειδικότερα παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Καλλιθέας Δ. Κάρναβος, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ Ι. Καραγιάννης, οι Δήμαρχοι  Παπάγου-Χολαργού Η. Αποστολόπουλος, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γ. Κωνσταντέλλος και Π. Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλος.

Ο διορισθείς Τούρκος Πρέσβης ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Αττικής, το  όλοι Μαζί Μπορούμε και τους Δήμους, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στον Ελληνικό λαό.

«Ως διορισθείς Πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα, θα ήθελα να εκφράσω την βαθιά ευγνωμοσύνη μας, όχι μόνο προς την Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά και προς τον Ελληνικό λαό.

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος σεισμός στα χρονικά της χώρας μας. Η περιοχή που επλήγη είναι τεράστια και με πληθυσμό περίπου 14 εκατομμύρια κατοίκους. Σήμερα που μιλάμε οι νεκροί έχουν φτάσει περίπου 30.000.

Είμαστε ευγνώμονες από την πρώτη ημέρα, καλέσαμε για διεθνή βοήθεια και η Ελλάδα ήταν μια από τις πρώτες χώρες που ανταποκρίθηκαν στη βοήθεια αυτή.

Και η Κυβέρνησή μου και οι Τούρκοι πολίτες εκτιμούν πολύ όλη την υποστήριξη και την αλληλεγγύη από την πρώτη μέρα. Είναι πολύ σημαντικό. Αυτό δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ Είμαι σήμερα εδώ για να σας ευχαριστήσω, να ευχαριστήσω τους πολίτες.   Σας είμαστε ευγνώμονες. Ευχαριστούμε πάρα πολύ», επισήμανε  χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η συμμετοχή των πολιτών σε αυτή την αλυσίδα αγάπης που στήσαμε μαζί με το Όλοι Μαζί Μπορούμε την ΚΕΔΕ και τους Δήμους, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Για άλλη μία φορά αποδείχθηκε πως η αλληλεγγύη είναι στο  dna του Έλληνα. Είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε θερμά τους πολίτες της Αττικής για  τη θερμή τους ανταπόκριση στο κάλεσμα μας. Αποδείχθηκε για άλλη μία φορά πως η ανθρωπιά έχει πρόσωπο. Θέλω  επίσης να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο του Όλοι Μαζί Μπορούμε Γ. Σπανολιό για την εποικοδομητική συνεργασία και τους Δήμους της Αττικής για την άμεση και θερμή τους συμμετοχή σε αυτή την πρωτοβουλία αγάπης αλλά  και τον ΕΔΣΝΑ.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι προκειμένου να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά. Θα παραμείνουμε στο πλευρό τους και με άλλες δράσεις για την ανακούφιση τους».

Τις θερμές του ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Αττικής την ΚΕΔΕ και τους Δήμους για τη συνεργασία εξέφρασε και ο Πρόεδρος του Όλοι Μαζί Μπορούμε Ι. Σπανολιός ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους πολίτες για την πρωτόγνωρη συμμετοχή τους στη δράση αλληλεγγύης.

Δείτε σχετικό βίντεο στο παρακάτω link: