ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Πρόβλεψη σοκ: Αύξηση των θανάτων από κορωνοϊό τις επόμενες μέρες! Θα φτάσουμε τους 800 διασωληνωμένους στα μέσα Δεκεμβρίου

Στο 90-10 είναι  η αναλογία ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ, σημειώνει ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και πνευμονολόγος στο ΓΝΘ «Παπανικολάου», Ιωάννης Κιουμής, προβλέποντας πως θα φτάσουμε στους 800 διασωληνωμένους έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Μιλώντας στο MEGA, σημείωσε πως «η χθεσινή εικόνα (με τους 608 διασωληνωμένους), όπως αποτυπώθηκε, θυμίζει τις περσινές ημέρες. Πιστεύω ότι έχουμε μπει σε μία περίοδο επιπέδωσης των κρουσμάτων, όμως η πίεση στις ΜΕΘ και οι θάνατοι θα εξακολουθήσουν να ανεβαίνουν τις επόμενες ημέρες και αυτό είναι μία τραγωδία».

«Δυστυχώς πέρυσι ναι μεν δεν είχαμε τα εμβόλια, αλλά δεν είχαμε και τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία μολύνει περισσότερο εύκολα τους ανθρώπους». Σύμφωνα με τον κ. Κιουμή, μέσα στον Δεκέμβριο αναμένονται να αυξηθούν οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι.

«Εκτιμώ ότι δεν θα αυξηθούν τόσο τα κρούσματα, αλλά οι εισαγωγές σε ΜΕΘ και οι θάνατοι. Από αρχές Δεκεμβρίου θα υπάρχει συρρίκνωση των κρουσμάτων. Θα πρέπει να προχωρήσουμε με τους εμβολιασμούς και την τήρηση μέτρων προστασίας. Είναι πολύ πιθανό ότι θα φτάσουμε τους 800 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου και όταν υπάρχουν τόσα άτομα στις ΜΕΘ είναι φανερό ότι θα υπάρξουν και οι αντίστοιχοι θάνατοι», τόνισε.