ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προβληματικά τα πτυχία Νομικής από πανεπιστήμια της Κύπρου

Σοβαρό πρόβλημα εντόπισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών σε φακέλους υποψηφίων που προσκόμισαν πτυχία από ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου, γεγεονός που προκάλεσε ερωτήματα για την αξιοπιστία και άλλων κυπριακών πτυχίων που ελέγχθηκαν από τον ΔΟΑΤΑΠ. 

 

 

Από τους συνολικά 93 φακέλους που εξέτασε η ειδική επιτροπή του ΔΣΑ, ελλιπείς ή αντιφατικοί χαρακτηρίστηκαν οι 33! Συγκεκριμένα, όπως δηλώνει στα ΝΕΑ ο πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής, στους 33 αυτούς φακέλους διαπιστώθηκαν ελλείψεις ή εντοπίστηκαν ασάφειες ως προς τα δικαιολογητικά που καλούνται να προσκομίσουν οι υποψήφιοι. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Μας έστειλαν δύο διαφορετικά πιστοποιητικά, στο ένα εκ των οποίων εμφανιζόταν το ίδιο πρόσωπο να έχει λάβει x πιστωτικές μονάδες και στο άλλο σχεδόν διπλάσιες, για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τον ΔΣΑ όμως το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στους 33 συγκεκριμένους φακέλους που κρίθηκαν προβληματικοί τώρα, αλλά επεκτείνεται και σε περασμένα έτη, κατά τα οποία οι αναγνωρίσεις των πτυχίων γινόταν από τον ΔΟΑΤΑΠ. Μάλιστα, για το λόγο αυτό επίκειται συνάντηση με στελέχη του Οργανισμού, ώστε να διαπιστωθεί αν και σε πιο βαθμό μπορεί να ελεγχθεί αυτή την στιγμή το ζήτημα.