3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προβληματισμένοι οι επιχειρηματίες από τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους -Ζητούν πακέτο στήριξης

Πακέτο στήριξης προκειμένου να καταφέρουν να κρατήσουν ανοικτά τα καταστήματά τους ζητούν οι επιχειρηματίες της εστίασης στον απόηχο των κυβερνητικών μέτρων που περιλαμβάνουν μερικό «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους, αφού από τις 13 Σεπτεμβρίου οι κλειστοί χώροι θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Καταστηματάρχες του κλάδου «βλέπουν» σημαντική πτώση του τζίρου τους επόμενους μήνες, όταν οι καιρικές συνθήκες θα οδηγήσουν το καταναλωτικό κοινό στους εσωτερικούς χώρους των επιχειρήσεων. Επιχειρηματίες εκτιμούν ότι μπροστά τους βρίσκεται ένας δύσκολος χειμώνας, υπογραμμίζοντας ότι για να αντέξει η εστίαση πρέπει να παρθούν αποφάσεις για ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων.

Εστίαση μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, από τις 13 Σεπτεμβρίου οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν πρόσβαση στους κλειστούς χώρους της εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης), αφού κατά την προσέλευση θα γίνεται έλεγχος του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή της νόσησης από τον κορωνοϊό. Την ίδια ώρα, θα γίνεται ταυτοπροσωπία μέσω της εφαρμογής Covid Free app που θα πρέπει έχουν όλα τα καταστήματα του χώρου.

Την πρώτη «μουδιασμένη» αντίδραση των επιχειρηματιών του κλάδου περιέγραψε μιλώντας στο iefimerida.gr η πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματίου Καταστημάτων-Καταναλωτών Εστίασης & Διασκέδασης, Νίκη Κωνσταντίνου. Όπως σημειώνει οι επιχειρήσεις την απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων στους κλειστούς χώρους θα αναγκαστούν να δουλέψουν με λιγότερο κόσμο, την ώρα που οι πάγιες υποχρεώσεις «τρέχουν».

«Πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση που έρχεται μετά από μια δύσκολη χρονιά. Τα μαγαζιά δεν μπορούν να δουλέψουν με λιγότερους πελάτες. Δεν γίνεται να δουλεύουμε περίπου με το 40% και να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στο 100%. Να βάλουμε πλάτη αλλά ζητάμε παράλληλα πραγματική υποστήριξη», τονίζει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ, ζητώντας να συνεχιστεί η εκστρατεία του εμβολιασμού.