slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Προβληματισμός για το πώς θα εξουδετερωθούν οι «υγειονομικές βόμβες» των υπαίθριων πάρτι!

Τα όσα διαδραματίστηκαν με τον συγχρωτισμό δεκάδων πολιτών στην Αγία Παρασκευή, την Κηφισιά και άλλες περιοχές της Αττικής και της επαρχίας, όπου καταστήματα εστίασης μετατράπηκαν σε… «take away bars» προκάλεσαν εκνευρισμό και προβληματισμό στην κυβέρνηση, καθώς, όπως ανέφερε αρμόδιος υπουργός, μπορεί να μετατραπούν σε «πάρτι κορωνοϊού» και να λειτουργήσουν ως υγειονομική βόμβα.

Η αίσθηση ότι η καταπολέμηση της πανδημίας έχει τελειώσει και πάμε σαν άλλοτε κρύβει πολλές παγίδες και μπορεί να γκρεμίσει όσα χτίστηκαν εν μέσω καραντίνας, για αυτό και ανακοινώθηκαν από την Πολιτική Προστασία αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων.

Το θέμα απασχόλησε έντονα την χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το iefimerida.gr, ο Πρωθυπουργός έθεσε φρένο στις συζητήσεις που είχαν ξεκινήσει για άνοιγμα του κλάδου της εστίασης μία εβδομάδα νωρίτερα, δηλαδή, στις 25 Μαΐου. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στους συνεργάτες του ότι η άρση του συγκεκριμένου μέτρου θα γίνει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτιστεί.

Ουδείς είναι διατεθειμένος στην κυβέρνηση να ρισκάρει την επιτυχή καταπολέμηση της πανδημίας με βιαστικές αποφάσεις και θα τηρηθούν αυστηρά τα επιδημιολογικά πρωτόκολλα.