ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψάχνουν συγκάτοικο για να μοιραστούν το ενοίκιο!

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το κόστος διαβίωσης αρκετοί άνθρωποι δεν ψάχνουν σπίτι να μείνουν αλλά συγκάτοικο για να μοιραστούν τα υπέρογκα έξοδα και τους λογαριασμούς που τρέχουν.

Με τον μισθό της να μην ξεπερνά τα 600 ευρώ, για την 27χρονη Εύα η αναζήτηση συγκάτοικου ήταν μονόδρομος. Ο σπιτονοικοκύρης την ενημέρωσε πως από Οκτώβριο το ενοίκιο από 400 θα σκαρφαλώσει στα 480. Η απελπισία έχει χτυπήσει κόκκινο.

«Είναι μεγάλη αύξηση και αν υπολογίσεις και τους λογαριασμούς που από 100 ευρώ σε ΔΕΗ και φυσικό αέριο πληρώνω 300- 400 ευρώ. Με 600 ευρώ δεν βγαίνει για κανέναν λόγο», τονίζει χαρακτηριστικά η Εύα.

Περίπου 980 ευρώ χρειάζεται η Εύα μόνο για ενοίκιο, ρεύμα και βενζίνη χωρίς να συνυπολογίσει τα έξοδα του σούπερ μάρκετ. Που καταλήγει;

«Ψάχνω συγκάτοικο να μοιραστούμε τα έξοδα. Ιδανικά ήθελα κορίτσι αλλά και αγόρι δεν έχω πρόβλημα. Αρκεί να βρεθεί κάποιος να μοιραστούμε τα έξοδα».

Με μια γρήγορη ματιά στο διαδίκτυο αντιλαμβάνεται κανείς πως η 27χρονη Εύα δεν είναι η μοναδική που ψάχνει εναγωνίως έναν συγκάτοικο για να μοιραστεί τα έξοδα.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA