ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψήστης στη Θεσσαλονίκη συστήνονταν ως υπάλληλος της ΕΥΠ και έταζε δουλειές!

Δουλειά στην ΕΥΠ έταζε σε ανυποψίαστα θύματα επιτήδειος, ο οποίος προσποιούνταν τον υπάλληλο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και προσκόμιζε, μάλιστα, πλαστά έγγραφα που δήθεν βεβαίωναν την πρόσληψή τους.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε σε 2 χρόνια φυλάκιση, με αναστολή, για χρήση πλαστού εγγράφου, κατ’ εξακολούθηση, σύμφωνα με τον ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, επικαλούμενος την ιδιότητα υπαλλήλου της ΕΥΠ, καθώς και υποτιθέμενες διασυνδέσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με καταγγελίες θυμάτων, υποσχόταν να μεσολαβήσει – έναντι χρηματικής αμοιβής – για την απόκτηση αυτοκινήτων, σε ελκυστικές τιμές, μέσω των δημοπρασιών που διενεργεί ο ΟΔΔΥ. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το σκέλος της φερόμενης απάτης με τα αυτοκίνητα δεν έφτασε στο ακροατήριο, επειδή οι σε βάρος του εγκλήσεις υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα.

Θύμα που κατέθεσε ως μάρτυρας ανέφερε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο ότι «πρόκειται για μυθοπλάστη», ενώ μια άλλη παθούσα, η οποία δήθεν είχε προσληφθεί ως γραμματέας στην ΕΥΠ ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος τής έδειχνε τα υποτιθέμενα γραφεία όπου θα εργαζόταν και προσκόμιζε πλαστά έγγραφα για επικείμενες χρηματικές καταβολές στον λογαριασμό της.

Ο κατηγορούμενος, που φέρεται να εργάζεται ως ψήστης, δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, ενώ η υπεράσπισή του αποδέχθηκε μέρος των πράξεων που συνδέονται με τη χρήση πλαστού εγγράφου.