3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψυχρή εισβολή με θυελλώδεις βοριάδες, χιόνια και καταιγίδες! Δείτε την πρόβλεψη της Χριστίνας Σούζη

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται σήμερα Σάββατο σε όλη τη χώρα από τις μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια θα εκδηλωθούν βαθμιαία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Ήπειρο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα ορεινά και από το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης ενώ από τη νύχτα θα επεκταθούν σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας καθώς και στα ορεινά ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Στερεάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 ενώ γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 7 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο θα φθάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Στα κεντρικά και τα νότια αναμένεται να κυμανθεί στους 15 με 20 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει κατά τόπους τους 21 βαθμούς Κελσίου. Από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα βόρεια.

Δείτε την πρόβλεψη έτσι όπως παρουσιάστηκε από την μετεωρολόγο Χριστίνα Σούζη στο ΣΚΑΪ.