ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πύρινα μέτωπα σε Γύθειο, Ηλεία και Ασπρόπυργο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή Καλύβια, Γυθείου, στην Λακωνία. Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και οκτώ οχήματα, ενώ δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν ρίψεις νερού από αέρος. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για ενδεχόμενη απειλή κατοικημένης περιοχής.

Επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε δασική έκταση κοντά στην γέφυρα του Αλφειού ποταμού, στην Ηλεία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία. Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 22 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σοφό Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε οικοπεδικούς χώρους και καίει χαμηλή βλάστηση. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.