slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πύρινος εφιάλτης! Η φωτιά έφτασε στα πρώην βασιλικά ανάκτορα! Μεταβαίνει στην περιοχή εσπευσμένα ο πρωθυπουργός

Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η αναζωπύρωση που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Βαρυμπόμπη, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει εσπευσμένα ο πρωθυπουργός, κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα σημεία των αναζωπυρώσεων, είναι εξαιρετικά δύσβατα, γεγονός που δυσκολεύει πολύ το έργο των αντρών της Πυροσβεστικής, που δεν μπορούν να προσεγγίσουν το σημείο.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, πέντε ελικόπτερα καθώς επίσης και ένα αεροσκάφος. Άμεσα, οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Δροσοπηγής και της Ιπποκράτειου Πολιτείας με εντολή να μετακινηθούν προς Αφίδνες και Ωρωπό.

Ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, μιλώντας στο OPEN, σημείωσε πως φωτιά επεκτείνεται, ενώ τόνισε πως η φωτιά στα Βασιλικά Κτήματα έφτασε δίπλα στα ανάκτορα.

Οι κάτοικοι του Κρυονερίου έλαβαν μήνυμα από το 112 που ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στο #Κρυονέρι, κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μη διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα & ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN