slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πύρινος εφιάλτης στη Βαρυμπόμπη! Εντολή για εκκενώσεις! Απειλούνται σπίτια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η φωτιά ξεκίνησε από δασική έκταση στην Άνω Βαρυμπόμπη, του δήμου Αχαρνών, σε περιοχή ανατολικά των Βασιλικών Κτημάτων.

Οι φλόγες επεκτάθηκαν πίσω από το Κρυονέρι και κατευθύνονται προς Βαρυμπόμπη, στα Βασιλικά Κτήματα και την Εθνική Οδό.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη να μην φτάσουν οι φλόγες στην εθνική οδό, ενώ όπως είπε στο OPEN ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης, τα πεύκα που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου της περιοχής έχουν πάρει φωτιά.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τον χρόνο, καθώς στόχος είναι η οριοθέτηση της πυρκαγιάς πριν πέσει η νύχτα. Οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα είναι συνεχείς.

Δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού Αδάμες, που θεωρείται και το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς. Το δεύτερο βρίσκεται στην Άνω Βαρυμπόμπη και το τρίτο στους ιππικούς ομίλους. Στις Αδάμες έχουν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις  για να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς.

Δραματική χαρακτηρίζει την κατάσταση στη Βαρυμπόμπη ο Δήμαρχος Αχαρνών, σύμφωνα με τον οποίο οι φλόγες έχουν φτάσει στις αυλές των σπιτιών. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη όπως λέει και κάνει λόγο για τεράστιο πύρινο μέτωπο.

Με σειρήνες, δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής καλούν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή για προληπτικούς λόγους, καθώς οι φλόγες βρίσκονται μια ανάσα από τις αυλές σπιτιών.

Για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Άνω Βαρυμπόμπη μίλησε στο OPEN ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, σύμφωνα με τον οποίο οι κάτοικοι της περιοχής ενημερώθηκαν με μήνυμα στο 112 να κλείσουν πόρτες και παράθυρα στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, υπάρχει έτοιμο σχέδιο εκκένωσης , εφόσον χρειαστεί. Η φωτιά κατακαίει μεγάλη έκταση στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, άνοιξε και πάλι  η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας, που είχε κλείσει νωρίτερα στην έξοδο Αγίου Στεφάνου στο ρεύμα προς Αθήνα.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό». Περίπου 80 παιδιά  μεταφέρθηκαν με πούλμαν στον σταθμό Ειρήνη του ηλεκτρικού και τα παραλαμβάνουν οι γονείς τους, ενώ άλογα μεταφέρονται με ειδικά οχήματα από ιππικούς συλλόγους που βρίσκονται στην περιοχή.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ