ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυροβολισμοί στα ελληνοτουρκικά σύνορα! Νεκρή μετανάστρια στον Έβρο!

Όλα εκτυλίχθησαν στις 9 το βράδυ του Σαββάτου όταν ελληνική περίπολος διαπίστωσε έντονη κινητικότητα στα σύνορά μας στην περιοχή του Σουφλίου.

Όταν είδαν μια βάρκα με μετανάστες προχώρησαν σε χρήση φωτεινών σημάτων προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδό τους στη χώρα μας.

Τότε, Τούρκοι στρατοχωροφύλακες άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα οι Έλληνες αστυνομικοί να τρέξουν να καλυφθούν αλλά και να ανταποδώσουν με προειδοποιητικά πυρά.

Τελικώς η βάρκα έφτασε στα ελληνικά εδάφη. Μέσα σε αυτήν βρίσκονταν τρεις άνδρες που δήλωσαν ότι είναι πακιστανικής καταγωγής και μια γυναίκα υπήκοος Ερυθραίας.

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε όταν οι αστυνομικοί φώτισαν προς τον ποταμό Έβρο και είδαν να επιπλέει το άψυχο σώμα μιας γυναίκας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, που σύμφωνα με τους αλλοδαπούς ήταν μαζί τους στη βάρκα.

Με βάση τα πρώτα ευρήματα από την ιατροδικαστική εξέταση η γυναίκα φέρει τραύμα στην πίσω δεξιά θωρακική χώρα, ενώ το τραύμα αυτό έχει επέλθει από πυροβολισμό σε πολύ κοντινή απόσταση, ενδεχομένως μερικών εκατοστών, από όπλο μικρού διαμετρήματος.

Το γεγονός αυτό πιθανόν δείχνει ότι ίσως το θύμα δέχτηκε πισώπλατα πυρά από τον διακινητή.