ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κάτω από την Αγία Σοφιά υπάρχει χρυσός»

Χρυσό και ασήμι στα θεμέλια της Αγίας Σοφιάς αναφέρει πως υπάρχει ο Τούρκος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης Ferhat Aslan στο βιβλίο του με τίτλο «Agya Sofya Efsanelery».

Σύμφωνα με την Espresso, στο βιβλίο του , που σημαίνει «Τα μυστικά της Αγίας Σοφίας», υποστηρίζει ότι οι στήλες που υπάρχουν στο εσωτερικό του ναού έχουν γίνει από σπάνιο υλικό.

Αυτό (το υλικό) μεταφέρθηκε από ένα όρος με την τουρκική ονομασία kafdagi, ένα μυθικό όρος για τους Τούρκους που παρομοιάζεται με τον Καύκασο και που σύμφωνα με τις τουρκικές παραδόσεις, περιβάλλει όλη την οικουμένη, ένας πολύ χαρακτηριστικός συμβολισμός για την Αγιά Σοφία.

Στο ίδιο αποκαλυπτικό βιβλίο, που είναι – όπως υποστηρίζει ο τούρκος καθηγητής – προϊόν έρευνας πολλών ετών, αναφέρει ότι τα θεμέλια του μεγαλοπρεπούς ναού της Αγίας Σοφιάς σκάφτηκαν σε βάθος 70 μέτρων από την επιφάνεια της γης. Στο βάθος των θεμελίων έχουν τοποθετηθεί μεγάλες ποσότητες χρυσού και ασημένια υλικά τα οποία θεωρήθηκε από τους κατασκευαστές ότι θα προστατεύουν το κτίσμα από κάθε καταστροφή.

Κάπου εδώ αρχίζει να γίνεται ιδιαίτερα πιστευτό ατό που υποστήριζαν οι κατασκευαστές του ναού, καθώς η Αγία Σοφία έχει επιβιώσει από 64 δυνατούς σεισμούς έως και 7,4 Ρίχτερ έως σήμερα.

Διαβάστε επίσης:

 Ιστορική στιγμή: Ο ασπασμός του Πάπα στον Βαρθολομαίο.

 Βίντεο: Απίστευτη γκάφα στη ΝΕΡΙΤ: Μπέρδεψαν(!) το Ταζ Μαχάλ με… την Αγία Σοφία!

 Συγκίνηση στη θεμελίωση του ναού του Αγίου Νικολάου που είχε καταστραφεί ολοσχερώς από την πτώση των δίδυμων πύργων