ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πόλεμος» στη Λεωφόρο, οπαδοί του ΠΑΟ στον αγωνιστικό χώρο πήραν στο κυνήγι παίκτες του Ολυμπιακού. Κροτίδα πέτυχε τον Μαρινάκη

Το κλίμα πολέμου που όλοι φοβούνταν δυστυχώς δεν αποφεύχθηκε στη Λεωφόρο. Με την άφιξη κιόλας του Ολυμπιακού στην έδρα του Παναθηναϊκού προκλήθηκε τεράστια ένταση, η οποία ξεκίνησε κατά την απόπειρα του Βαγγέλη Μαρινάκη να μπει στον αγωνιστικό χώρο. 

Στη θέα του προέδρου των «ερυθρόλευκων», οι οπαδοί εξαγριώθηκαν, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει βροχή αντικειμένων και φωτοβολίδων από τις εξέδρες. Κατόπιν τούτου, ο Μαρινάκης οπισθοχώρησε στ’ αποδυτήρια, ωστόσο η εστία των επεισοδίων μεταφέρθηκε έπειτα στον αγωνιστικό χώρο και πιο συγκεκριμένα στη θύρα 13. 

Μόλις πάτησαν χορτάρι οι πρώτοι άνθρωποι της αποστολής του Ολυμπιακού, με πρώτους τους Ρομπέρτο και Μέγκιερι, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έριξαν δεκάδες φωτοβολίδες και αντικείμενα, τα οποία και αυξήθηκαν μόλις έκανε την παρουσία του ο Πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης. Μία από αυτές, μάλιστα, πέρασε… ξυστά από το κεφάλι του και παραλίγο να τον χτύπαγε στο πρόσωπο.

Η παρουσία του Βίτορ Περέιρα μπροστά στο πέταλο των οργανωμένων του Παναθηναϊκού και οι αντεγκλήσεις που είχε με οπαδούς οδήγησε σε «ντου» περίπου 50 εξ αυτών στον αγωνιστικό χώρο και κυνήγι στους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι έσπευσαν άρον άρον στ’ αποδυτήρια.

Μάλιστα, ο προπονητής των "ερυθρόλευκων", Βίτορ Περέιρα, κατευθύνθηκε προς τη Θύρα 13 και με χαρακτηριστικές κινήσεις καλούσε τους οπαδούς του "Τριφυλλιού" να μην χτυπήσουν τους παίκτες του αλλά τον ίδιο, γεγονός που εξόργισε την "πράσινη" εξέδρα. 

Την ίδια ώρα, μια από τις δεκάδες κροτίδες που έπεσαν από τις εξέδρες έσκασε στα πόδια αστυνομικού, ο οποίος κατέρρευσε και χρειάστηκε ιατρική φροντίδα για ν’ ανακτήσει τις αισθήσεις του. 

Τουλάχιστον, η επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ ανάγκασε τους εισβολείς (με τους οποίους σημειώθηκαν μάχες μέσα στον αγωνιστικό χώρο) να επιστρέψουν στις εξέδρες και λίγη ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του ντέρμπι να εκτονωθεί κάπως η κατάσταση.