ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Στο μικροσκόπιο» οι τελευταίες συνομιλίες του Βαγγέλη Γιακουμάκη- Το μυστήριο με το σουγιά

Μια μεγάλη λίστα με αναλυτικά και εξειδικευμένα ερωτήματα, έχουν συντάξει οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν πληροφορίες που ίσως αποδειχτούν πολύτιμες για την υπόθεση του τραγικού θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Οι αστυνομικοί θα απευθύνουν τα ερωτήματα αυτά προς την οικογένεια του Βαγγέλη, αξιολογώντας τις τελευταίες συνομιλίες που είχε ο 20χρονος με τη μητέρα, τον πατέρα, την αδελφή, τον αδελφό του.

Είχε ο Βαγγέλης κάποια πρόσφατη ερωτική απογοήτευση ή σχέση που τον φόρτιζε ψυχολογικά; Αισθανόταν πιεσμένος από τη συμπεριφορά συμφοιτητών απέναντί του; Τον προβλημάτιζε κάτι σχετικά με τα μαθήματα και τη φοίτηση στη σχολή; Σας εκμυστηρεύτηκε κάποιο θέμα που τον απασχολούσε έντονα; Στις συνομιλίες (μητέρα και αδερφή) που είχατε μαζί του την προηγούμενη μέρα, σας είπε κάτι το οποίο σήμερα έχει σημασία και σχετίζεται με προηγούμενα ερωτήματα;… είναι ορισμένα από τα ερωτήματα της λίστας.

Κατά παραγγελία εξέταση

Το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο επισυνάπτεται στο έγγραφο που έστειλαν χθες στους συναδέλφους τους στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, για την κατά παραγγελία εξέταση των μελών της οικογένειας σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Ευελπιστούν μέσα από τις απαντήσεις που θα λάβουν να βοηθηθούν στις εξελισσόμενες έρευνες αναφορικά με το κίνητρο και την αφορμή που οδήγησαν τον Βαγγέλη στη μοιραία απόφαση. Γνωρίζουν ότι ο άτυχος σπουδαστής το προηγούμενο απόγευμα, μια ημέρα πριν από την εξαφάνισή του, είχε μιλήσει με τη μητέρα του για περίπου 20 λεπτά και με την αδερφή του για 12,5 λεπτά της ώρας. Οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση θέλουν να διαπιστώσουν αν ο Βαγγέλης σε αυτές τις συνομιλίες είχε εκμυστηρευτεί κάτι που δίνει απάντηση σε κάποιες από τις ερωτήσεις τους. Θέλουν να δουν ποια θέματα συζητήθηκαν, σε ποιο βαθμό και ένταση.

Ο χρόνος για την κατάθεση των μελών της οικογένειας θα εξαρτηθεί από τους ίδιους, σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, χωρίς να αποκλείεται αυτό να γίνει και σήμερα.

Σουγιάς χωρίς DNA

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η εξερεύνηση και οι ειδικές εξετάσεις στελεχών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του εργαστηρίου DNA της ΕΛ.ΑΣ. πάνω στο μοιραίο αναδιπλούμενο σουγιά που χρησιμοποίησε ο Βαγγέλης για να προβεί στο απονενοημένο διάβημα. Το πόρισμα συμπεριλαμβάνεται σε έκθεση που σήμερα αναμένεται να φθάσει στα χέρια των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ πάνω στο μοιραίο σουγιά δεν υπάρχει ανιχνεύσιμο αξιόπιστο δείγμα γενετικού υλικού. Υπάρχουν κάποια υπολείμματα σε λανθάνουσα μορφή, που δεν είναι ικανά να συγκεντρώσουν το απαραίτητο ποσοστό ταυτοποίησης. Ουσιαστικά πάνω στο σουγιά δεν ανιχνεύεται DNA, ούτε και του ίδιου του Βαγγέλη, που φαίνεται να τον χρησιμοποίησε με μοιραίο τρόπο. Σημειώνεται ότι στο σουγιά δεν είχε βρεθεί ούτε αποτύπωμα.

Διαβάστε επίσης: