ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες – Αναλυτικά ο καιρός

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και χιονιά σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οπού είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα.
Ανεμοι: στη Μακεδονία βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα 7 με 8 και στη Θράκη βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1 (μείον 1) έως 9 βαθμούς Κελσίου. Παγετός το βράδυ.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, χιονιά στα ορεινά και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Από το μεσημέρι βαθμιαία βελτίωση αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Σε περαιτέρω πτώση από το βράδυ

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονιά στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ημιορεινές περιοχές και καταιγίδες στις θαλασσιές περιοχές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων στις βορειότερες περιοχές.
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ που από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν τοπικά σε 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Σημαντική πτώση από το απόγευμα.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Το βράδυ χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση από το βράδυ.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις το βράδυ στις βορειότερες περιοχές.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς μικρότερη. Σε περαιτέρω πτώση από το βράδυ.

Αττική

Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν, θα σημειωθούν καταιγίδες και το βράδυ χιονιά στα γύρω ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Σημαντική πτώση από το απόγευμα

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.